Jelling Musikfestival

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.

Jelling Musikfestival er en musikfestival der foregår i den sydjyske by Jelling. Festivalen foregår altid den sidste weekend i maj og havde i 2016 over 38.000 betalende gæster og ca. 4.000 frivillige hjælpere, det gør festivalen til den 3. største i Danmark. Festivalen varer 4 dage. Jelling Musikfestival er også hovedaktøren bag talentkonkurrencen Quasar Rock.

Festivallen afholdes på Festivalpladsen i den vestlige udkant af Jelling. Den afholdes af Festivalforeningen og støttes af Festivalfonden af 2006.

Festivalforeningen der afholder festivallen er momsfritaget, og uddeler hele sit eventuelle overskud ud til velgørende formål.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Festivalen startede i 1989, for at støtte den lokale fodboldafdeling. De syv lokale fodboldspillere Lars Charlie Mortensen ,Bo Højrup, Lars Dam, Ole Kristensen, Kim Jørgensen, Kim Johansen og Ole Thøgersen, planlagde den første festival. Hovednavnet var Erik Clausen, som blev suppleret af lokale amatørbands fra vejleområdet. Selvom det var gratis entre, blev der et kæmpe overskud. Derfor blev der lavet endnu en festival året efter. Entreen var 25 kr, og festivalen blev igen en succes. Flere professionelle bands havde denne gang fundet vej til plakaten. I løbet af 90´erne udviklede festivalen sig mere og mere. 1994 blev festivalen udvidet til et to-dages arrangement, og 1994 var også det helt store gennembrudsår. I 1995 kom selveste Status Quo på plakaten. Hele 10.000 mennesker var på festivalen, og Jelling Musikfestival rykkede op blandt de store danske festivaler. Siden har festivalen udviklet sig endnu mere, og er blevet Danmarks 3. største. I dag er festivalen en erhvevsdrivende fond med Lars Charlie Mortensen, som direktør.

Store navne[redigér | redigér wikikode]

Jelling Musikfestival har en tradition om at have et- eller to store hovednavne. Af de største kan nævnes:

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Rihanna AMA 2009 Red carpet.jpg Denne artikel om en begivenhed kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
Odczyt z laty.svg Denne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.