Jens Erik Jørgensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jens Erik Jørgensen
Borgmester i Silkeborg Kommune
Embedsperiode
2007–2009
Efterfulgt af Hanne Bæk Olsen
Borgmester i Silkeborg Kommune (gl.)
Embedsperiode
2002–2006
Foregående Jørn Würtz
Personlige detaljer
Født 26. april 1942 (81 år)
Politisk parti Det Konservative Folkeparti
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Jens Erik Jørgensen (født 26. april 1942) er en dansk økonom og politiker, der fra 2002 til 2006 var borgmester i Silkeborg Kommune og fortsat fra 2006 til 2008 i den udvidede kommune, valgt for Det Konservative Folkeparti.

Jørgensen er uddannet cand.oecon. fra Aarhus Universitet og har bl.a. været ansat som systemkonsulent i IBM og som direktionssekretær i Jyske Bank. Senest var han lektor i matematik og økonomi ved Silkeborg Handelsskoles HHX-uddannelse og ekstern underviser i erhvervsøkonomisk optimering ved Handelshøjskolen, Aarhus Universitet.

Hans politiske karriere begyndte i 1981, da han blev valgt til Silkeborg Byråd. Han har gennem en periode været formand for Teknisk Udvalg og gennem to perioder været formand for børne- og undervisningsudvalget i kommunen. Han blev borgmester efter kommunalvalget 20. november 2001 ved at indgå en opsigtsvækkende konstituering udenom den traditionelle samarbejdspartner Venstre. I stedet blev han støttet af SF og Socialdemokraterne. Sidstnævnte afgav magten i byen efter at have haft den siden 1954. I sin anden periode som borgmester - nu for den nye storkommune - blev han støttet af alle byrådets partier.

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.