Jens Jacob Tychsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Jens Jacob Tychsen
Personlig information
Født 19. november 1975 (42 år)
Nationalitet Danmark Dansk
Beskæftigelse Skuespiller
Aktive år 1998–
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Jens Jacob Tychsen (født 19. november 1975) er en dansk skuespiller. Han er uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1998 og har siden medvirket i en række forestillinger på teatre over hele landet. Tychsen har også medvirket som skurk i Rejseholdet og er kendt for sin hovedrolle som den dameglade kongelige skuespiller, Edward Weyse, i tv-serien Badehotellet. Han har endvidere lagt stemme til figurer i en lang række tegnefilm.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

I 1998 var han fast engageret på Århus Teater, hvor han medvirkede i teaterstykker som De Sidste Fristelser, Les Misérables, Tjener for to Herrer og A Clockwork Orange. Han har også spillet Johannes i Kaj Munks Ordet som spilles i Skuespilshuset opført af Lars Noren.

Jens Jacob Tychsen medvirkede i 7. afsnit af tv-serien Sommer i en birolle. Han har også været med Rejseholdet, hvor han spillede massemorderen kendt som "indianeren" i de to sidste afsnit (afsnit 29 og 30) af serien.

I 2014 fik Jens Jacob Tychsen sit folkelige gennembrud i Danmark, da han spillede en af hovedrollerne som den excentriske og dameglade, kongelige skuespiller, Edward Weyse, i TV 2's succesfulde serie Badehotellet.

Jens Jacob Tychsen har desuden lagt stemme til en lang række reklamer, dokumentarudsendelser og tegnefilm som for eksempel forskellige serier i Disney Sjov.

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Film[redigér | redigér wikikode]

Tv-serier[redigér | redigér wikikode]

Tegnefilm[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

SkuespillerStub
Denne danske skuespillerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi