Jesper Lundgaard (bassist)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Jesper Lundgaard
Jesper-lundgaard 03.jpg
Jesper Lundgaard på Aarhus Jazz Festival i 2015.
Foto: Hreinn Gudlaugsson
Information
Født 12. juni 1954 (65 år)
Hillerød Rediger på Wikidata

Jesper Lundgaard (født 12. juni 1954) er en dansk jazz bassist, bandleder og komponist. Siden sin debut i 1970'erne har han været en af de mest fremtrædende bassister i dansk jazz og har optrådt på mere end 400 albums med såvel danske som kendte amerikanske jazzmusikere.

Biografi[redigér | redigér wikikode]

Jesper Lundgaard blev født i 1954 i Hillerød, Danmark. Han spillede guitar i nogle få år, men startede med at spille bas i en alder af 16. I 1976 påbegyndte han musikstudiet på Århus Universitet og blev samme år medlem af Bent Eriksens trio. Her blev han introduceret til danske jazzmusikere som Alex Riel, Niels Jørgen Steen, Finn Ziegler, Jesper Thilo og Jørgen Emborg. Han spillede ligeledes med en række kendte amerikanske musikere, fx Dexter Gordon, Harry Sweets Edison, Eddie Lockjaw Davis, Benny Waters, Hal Singer, Thad Jones, Mel Lewis, Pepper Adams, Howard McGhee og Roy Eldridge.[1] Lundgaard etablerede sig herefter som en af de førende jazz bassister på den danske jazzscene.[2]

I 1980'erne var Lundgaard medlem af the Radiojazzgruppen, Ernie Wilkins' Almost Big Band og Thad Jones' danske big band Eclipse, samtidig med, at han turnerede med en række akerikanske jazzmusikere, blandt andre Jimmy Raney, Tommy Flanagan og Ed Thigpen. Fra 1989 til 1991 var han med i DR Big Band og i 1993 blev han bassist i Svend Asmussen's kvartet, som han i 2020 stadig medvirker i.

Gallery[redigér | redigér wikikode]

Fotos: Hreinn Gudlaugsson

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Jesper Lundgaard". vinding.dk. Hentet 2010-03-22. 
  2. ^ "Jesper Lundgaard". Gyldendal. Hentet 2010-03-22. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

JazzmusikerStub
Denne biografi om en jazzmusiker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi