Jimmy Jump

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Jimmy Jump på Allianz Arena med Lionel Messi.

Jaume Marquet Cot, bedre kendt under navnet Jimmy Jump (født 1974) er en person fra Barcelona, Spanien, som har gjort det til en livsstil at udføre spektakulært og uventet optræden under store arrangementer – bl.a. ved VM i fodbold 2010, da han forsøgte at sætte en barretinaVM-pokalen.

Han er formentlig bedst kendt for stuntet under finalen ved EM i fodbold 2004 mellem Portugal og Grækenland, da han løb ind på banen og kastede et Barcelona-flag i ansigtet på Real Madrid-spilleren Luis Figo, før han slængede sig ind i Grækenlands mål, og derefter ført bort af vagter.

I 2010 løb han ind på scenen under Spaniens optræden i Eurovision Song Contest. Spanien fik efterfølgende lov til at fremføre deres nummer igen og Jimmy Jump fik en bøde på 15.000 norske kroner. [1]

Andre stunt[redigér | redigér wikikode]

  • Under et Formel 1-løb i Barcelona, løb han ind på mållinjen, da Formel 1-bilerne drønnede forbi med 250 kilometer i timen.
  • Da fodboldklubben FC Barcelona spillede en kamp, løb han ud på banen og satte en hat på Barcelona-spilleren Samuel Eto'o for at ønske ham velkommen til klubben.
  • Ved French Open 2009-finalen forsøgte han at placere en rød barretina på Roger Federers hoved. Han blev dog fanget af en sikkerhedsvagt, da han var ved at genvinde balancen efter at have forceret nettet.[6]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

SpanienStub
Denne biografi om en spanier er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi