Joachim Castenschiold (skuespiller)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Joachim Castenschiold
Født 24. august 1964Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse SkuespillerRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Joachim Lorentz Castenschiold (født den 24. august 1964Borreby) er en dansk godsejer, skuespiller, teaterdirektør og hofjægermester. Han er den nuværende godsejer på Borreby. Joachim Castenschiold er søn af godsejer, kammerherre og hofjægermester Carl Henrik Castenschiold og psykoterapeut og kaptajn i Hjemmeværnet Loa Skuladottir født Gudjonsson. Han er uddannet sergent i Hæren, blev civiløkonom, aktieanalytiker og siden driftsleder ved Lyngby Landbrugsskole.

Castenschiold ville oprindeligt have været skuespiller og blev uddannet på The Stella Adler Academy of Acting & Theatre, in Los Angeles i 1996. Imidlertid stod han som den ældste søn også til at overtage det fædrene gods og vaklede mellem de to meget forskellige karrieremuligheder. I 2002 overtog han Borreby. Det er lykkedes ham at kombinere sine to talenter ved at indrette et teater på Borreby, som han selv står i spidsen for.

Siden 16. april 2011 har han været hofjægermester.[1]

I 2012 slog han og kulturforeningen Vindebroen dørene op for Borreby Teater hvor Joachim har sit virke som teaterdirektør.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

DanmarkStub
Denne biografi om en dansker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Joachim Castenschiold (skuespiller) kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.