Joan Erlandsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Joan Erlandsen
Medlem af Folketinget
valgt i Aakirkebykredsen
Folketingsmedlem 2005-
Parlamentarisk karriere Viceborgmester på Bornholm 2002-2005, medlem af Folketinget 2005-; medlem af 21-mands-udvalget vedrørende Færøerne, Sundhedsudvalget, Energipolitisk Udvalg,og Nordisk Råd.
Personlige detaljer
Født 7. juli 1943 i København
Politisk parti Venstre
Beskæftigelse Kommunom
Links
http://joanerlandsen.venstre.dk
Biografi på folketinget.dk Redigér på Wikidata

Joan Erlandsen (født 7. juli 1943 i København) er kommunom i offentlig forvaltning og siden 2005 medlem af Folketinget, valgt for Venstre i Aakirkebykredsen.

Joan Erlandsen er datter af nålemager Kurt Ziebell Petersen og rengøringsassistent Carla Johanne Sørensen. Hun har siden 1965 været gift med fiskeskipper John Chr. Erlandsen. Parret har tre voksne børn. Joan Erlandsen arbejdede fra 1978 til 2002 som kommunom i offentlig forvaltning i den daværende Allinge-Gudhjem Kommune.

Hun blev i 1990 valgt til kommunalbestyrelsen i Allinge-Gudhjem Kommune, og fra 1994 var hun tillige medlem af Bornholms Amtsråd. Hun var medlem af amtets sundhedsudvalg og formand for Børne- og Kulturudvalget i Allinge-Gudhjem. I maj 2002 blev hun valgt til det første regionsråd i Bornholms Regionskommune, hvor hun sad som 2. viceborgmester frem til marts 2005. I oktober samme år blev hun opstillet som folketingskandidat for Venstre i Aakirkebykredsen.

Ved valget i februar 2005 blev Erlandsen valgt til Folketinget, hvor hun sidder i 21-mands-udvalget vedrørende Færøerne, Sundhedsudvalget, Energipolitisk Udvalg og Nordisk Råd. Hun er stedfortræder i Udvalget vedrørende Grønlandske Forhold og Fødevareudvalget.

I oktober 2007 meldte hun sig ud af Venstre på Bornholm og ind i afdelingen i Dragør med beskyldninger om at den bornholmske ledelse i partiet havde undsagt hende[1].

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]