Jodhpur boot

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fashion jodhpur boot with classic ankle strap

Jodhpur boots er en ankelstøvle eller Chelsea boot der er designet som en ridestøvle med en rundet tå og en lav hæl. De blev oprindeligt fæstnet med en strop og et spænde, men i dag dække termen også designs mde stropper, der ikk går hele vejen rundt om anklen, og har en elastik i siden, hvilket kendes som Chelsea boots. De er tæt beslægtet mde designet i paddock boots, særligt hvis de har snørebånd foran.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Jodhpur boots stammer fra Indien i 1920'erne, hvor de blev båret af lokale poloryttere.[1] Støvlen blev populært i den vestlige verden, og Saks Fifth Avenue begyndte at sælge dem allerede i 1927. Modemagasinet Vogue havde en artikel om tøvlen dette år, hvor der stor at jodhpurs var "(k)orrekte i alle detaljer til sommershows" og var lavet til at komplimenteres med en swagger stick og handsker.[2]

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Lynch, Annette (2014). Ethnic Dress in the United States: A Cultural Encyclopedia. Rowman & Littlefield. s. 51. ISBN 9780759121508.
  2. ^ Mackay-Smith, Alexander (1984). Man and the Horse: An Illustrated History of Equestrian Apparel. Metropolitan Museum of Art. s. 81. ISBN 9780870994111.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]