Johann Wilhelm Schirmer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Gnome globe current event.svg Denne artikel eller dette afsnit er forældet
Se artiklens diskussionsside eller historik.
Kopieret tekst fra gammelt opslagsværk, og det er rimeligt at formode at der findes nyere viden om emnet. Hvis teksten er opdateret, kan denne skabelon fjernes.
Clockimportant.svg
Johann Wilhelm Schirmer.

Johann Wilhelm Schirmer (født 5. september 1807 i Jülich, død 11. september 1863 i Karlsruhe) var en tysk maler og raderer.

Schirmer studerede på Kunstakademiet i Düsseldorf, under Friedrich Wilhelm von Schadow og Karl Friedrich Lessing og blev akademiprofessor 1839. Som lærer fik han her og i Karlsruhe, ved hvis kunstskole han 1853 blev professor og senere direktør, meget stor indflydelse på tysk landskabskunst. Oprindelig landskabsromantiker af den Düsseldorfske art med mod på kraftige, stemningsfulde lys- og farvevirkninger uddannede han sig efterhånden til en udpræget og fremragende stilist. Med fin klassisk følelse og med ihærdige naturstudier som grundlag digtede han landskaber af Poussinsk skønhed og harmoni; hovedværker fra senere tid: bibelske landskaber i 26 kultegninger (1855—56), en cyklus oliemalerier fra Abrahams historie (1859—62), fire billeder om den barmhjertige samaritan (1856—57). Arbejder af Schirmer findes rundt om i tyske museer. Nasjonalgalleriet i Oslo ejer en del arbejder af Schirmer (landskabsakvareller, tegninger og raderinger).

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]