Spring til indhold

Johannes Reinhardt

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Johannes Reinhardt
Født23. december 1778 Rediger på Wikidata
Rendalen, Norge Rediger på Wikidata
Død31. oktober 1845 (66 år) Rediger på Wikidata
København, Kongeriget Danmark Rediger på Wikidata
GravstedAssistens Kirkegård Rediger på Wikidata
BørnJohannes Theodor Reinhardt,
Mathilde Reinhardt Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­stedGeorg-August-Universität Göttingen,
Københavns Universitet Rediger på Wikidata
BeskæftigelseHerpetolog, zoolog, iktyolog Rediger på Wikidata
ArbejdsgiverKøbenhavns Universitet Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Johan(nes) Christopher Hagemann Reinhardt[1] (19. december 1778 i Rendalens sogn i Norge31. oktober 1845 i København) var en dansk zoolog, far til Johannes Theodor Reinhardt.

1793 blev han student ved Københavns Universitet, og efter nogen vaklen med hensyn til valget af studium bestemte han sig for zoologien. Han studerede nogle år i udlandet, navnlig i Göttingen og Paris, og blev ved sin hjemkomst (1806) ansat som inspektør ved det året før oprettede kongelige naturhistoriske museum. 1814 blev han professor ved universitetet, 1836 æresdoktor og 1839 etatsråd. Han blev Ridder af Dannebrog 1829 og Dannebrogsmand 1836.

Reinhardts embedsforretninger var meget omfattende og forholdene, hvorunder han arbejdede, i mange henseender yderst vanskelige; imidlertid virkede han med utrættelig iver og bragte, trods ringe pengemidler, samlingerne i rig vækst. Til litterær virksomhed levnedes der ham derimod ikke megen tid; dog har han offentliggjort forskellige vigtige bidrag til kundskab om Grønlands fisk og fugle.

Også den skandinaviske fauna skylder ham flere berigelser, og i sine velskrevne og dygtige recensioner af andre nordiske forfatteres arbejder har han nedlagt en ikke ringe mængde resultater af sine egne undersøgelser. I forening med H.C. Ørsted og botanikeren J.W. Hornemann udgav han (182228) Tidsskrift for Naturvidenskaberne.

Han er begravet på Assistens Kirkegård.

  1. ^ Ved dåben fik han kun de to sidste fornavne.


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.
NaturvidenskabSpire
Denne naturvidenskabelige biografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi