John Hickenlooper

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
John Hickenlooper
John Hickenlooper i 2007. (foto: Danny and Nina)
42. guvernør i Colorado
Nuværende
Overtaget embede 
11. januar 2011
Viceguvernør Joseph Garcia
Foregående Bill Ritter (D)
Personlige detaljer
Født John Wright Hickenlooper
7. februar 1952 (64 år)
Narberth, Pennsylvania, USA
Politisk parti Demokratiske parti
Alma mater Wesleyan University
Religion Kvæker

John Wright Hickenlooper (født 7. februar 1952 i Narberth, Pennsylvania) er en amerikansk politiker, og den 42' og nuværende guvernør for den amerikanske delstat Colorado. Fra 2003 til 2011 var Hickenlooper borgmester i Denver. Han er medlem af det Demokratiske parti.

Politisk karriere[redigér | redigér wikikode]

Hickenlooper tiltrådte 21. juli 2003 som borgmester for Colorados hovedstad, Denver. Ved borgmestervalget i maj 2007 blev Hickenlooper genvalgt med 87% af stemmerne. Da daværende guvernør Bill Ritter den 6. januar 2010 meddelte at han ikke genopstillede til guvernørvalget i november samme år, blev John Hickenlooper hurtigt nævnt som demokraternes nye kandidat.

Det stod hurtigt klart at Hickenlooper blev det Demokratiske partis eneste kandidat til guvernørposten, og man skulle derfor ikke ud i et primærvalg. Han valgte formanden for Colorado State University–Pueblo, Joseph A. Garcia som sin viceguvernørkandidat.

John Hickenlooper og Garcia vandt 2. november 2010 guvernørvalget med 51.01% af stemmerne, over sine modkandidater Tom Tancredo med 36.43%(American Constitution) og Dan Maes (Republikanske parti) med 11.13% af de 1.787.730 afgivne stemmer.[1] Hickenlooper blev 11. januar 2011 taget i ed som Colorados 42. guvernør, hvor han afløste partifællen Bill Ritter. Få timer før han indtrådte som guvernør, var han officielt gået af som borgmester for Denver, hvor partifællen Guillermo "Bill" Vidal afløste ham.

Privat[redigér | redigér wikikode]

John Hickenlooper fik i 1974 en Bachelor of Arts i engelsk fra Wesleyan University, og samme sted blev han i 1980, Master’s degree i geologi.

Hickenlooper er gift med skribenten Helen Thorpe, og sammen har de sønnen Teddy.

Som religion er han erklæret Kvæker.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


USA Stub
Denne artikel om en amerikansk politiker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Politiker