John Hunov

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
John Just Abildgaard Hunov
Født 23. juni 1936
Død 28. marts 2017 (80 år)
Kendt for Kunstmæcen
Eksterne henvisninger
johnhunov.dk

John Just Abildgaard Hunov (født 23. juni 1936, død 28. marts 2017[1]) var en dansk kunstmæcen og kunstdebattør. John Hunov fik tidligt interesse for kunst, interessen startede da han efter 2. verdenskrig fik en rundvisning på Wienerudstillingen, der bestod af indsamlede kunstskatte fra Wien.

Ved siden af sit arbejde som bankmand, brugte han al sin tid på kunst. John Hunov havde sin gang i og omkring Den eksperimenterende kunstskole Eks-skolen med Per Kirkeby, Bjørn Nørgaard og Poul Gernes som de centrale figurer. Han købte og fik kunstværker af kunsterne ofte før de blev store navne, og har på den måde opbygget en meget stor samling.

I 5 år fra 1972 til 1977 drev John Hunov Daner Galleriet som et utraditionelt galleri, hvor han præsenterede en lang række danske kunstnere som f.eks. Bjørn Nørgaard, Jytte Rex og Per Kirkeby, men også udenlandske kunstnere, der i dag har bred international anerkendelse som Joseph Beuys, Jörg Immendorff, A.R. Penck A. R. Penck og Hans Peter Feldmann [1]

Udover at være samler har Hunov også deltaget i kunstdebatten i aviserne med mange indlæg. John Hunov modtog i 2004 N.L. Høyen Medaljen og legat fra Ole Haslunds Kunstnerfond i 2016.

Bibliografi[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "John Just Abildgaard Hunov : Dødsfald". Hentet 30. marts 2017. 


Vista-kdmconfig.pngArtiklen om John Hunov kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
DanmarkStub
Denne biografi om en dansker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi