John Phillip Walker Lindh

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Der mangler kildehenvisninger i teksten
Denne artikel har en liste med kilder, en litteraturliste eller eksterne henvisninger, men dens kilder er uklare, fordi kildehenvisninger ikke er indsat i teksten. Du kan hjælpe ved at indføre præcise kildehenvisninger på passende steder.
Text document with red question mark.svg
John Phillip Walker Lindh

John Walker Lindh Custody.jpg

Personlig information
Født 9. februar 1981Rediger på Wikidata
Washington D.C.Rediger på Wikidata
Religion IslamRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse KombattantRediger på Wikidata
Fængslet i USS Bataan[1], Camp Rhino[2], Federal Correctional Institution, Terre Haute, Qala-i-Jangi[3], ADX Florence, United States Penitentiary, VictorvilleRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

John Phillip Walker Lindh (født 9 februar, 1981) er en amerikansk statsborger, der blev fanget som en fjendtlig kombattant i De Forenede Staters 2001-invasionen af Afghanistan. Walker Lindh afsoner en 20-årig fængselsstraf i forbindelse med hans deltagelse i Afghanistans Taleban hær. Han blev taget til fange under slaget ved Qala-i-Jangi, hvor CIA officer Johnny "Mike" Spann blev dræbt.

Lindh modtog undervisning på Al-Farouq, en træningslejr i Afghanistan er forbundet med Al-Qaeda. Her deltog han i et foredrag af Osama bin Laden og siges at have fundet ham "uimponerende". Han var ikke klar over den planlagte 11. september 2001 angreb. Efter angrebene fandt sted, fortsatte han med at blive og kæmpe, selv efter at han vidste, at USA nu var allieret med den Nordlige Alliance. Lindh havde tidligere modtaget uddannelse med Harkat-ul-Mujahideen, en internationalt udpeget terrorist organisation med base i Pakistan.

Lindh gik under navnet Sulayman al-Faris i løbet af sin tid i Afghanistan, men foretrækker navnet Abu Sulayman al-Irlandi i dag. I begyndelsen af ​​rapporter efter sin tilfangetagelse, var han som regel nævnt af nyhedsmedier som bare "John Walker".

USA Stub
Denne biografi om en amerikaner er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
  1. ^ Navnet er anført på engelsk og stammer fra Wikidata hvor navnet endnu ikke findes på dansk.
  2. ^ Navnet er anført på engelsk og stammer fra Wikidata hvor navnet endnu ikke findes på dansk.
  3. ^ Navnet er anført på engelsk og stammer fra Wikidata hvor navnet endnu ikke findes på dansk.