Judd Trump

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Version fra 21. sep 2014, 09:57 af MGA73bot (diskussion | bidrag) MGA73bot (diskussion | bidrag) (Tilføjer Commonscat - kategori på Commons har samme navn som artiklen.)
Spring til navigation Spring til søgning
JuddTrump.JPG

Judd Trump (født 21. august 1989) er en engelsk professionel snookerspiller fra Bristol. Han er den yngste spiller der har lavet et maksimum break i en officiel turnering, da han i en alder af 14 år slog rekorden som Ronnie O'Sullivan havde haft i tretten år.

Trump vandt en række juniormesterskaber inden han blev professionel i 2005. Under Welsh Open i 2006 blev han den yngste spiller der nogensinde har kvalificeret sig til finalerunden i en rankingturnering. Han blev også den yngste spiller, der har kvalificeret sig til VM i snooker, da han slog James Wattana i den sidste kvalifikationsrunde. De hidtil eneste 17-årige, der indtil da havde kvalificeret sig til en VM-turnering, var Stephen Hendry og Ronnie O'Sullivan.

Judd Trump fik sit store gennembrud i 2011, hvor han først vandt China Open og senere sluttede sæsonen af med at nå VM-finalen, hvor han dog måtte se sig besejret af den langt mere erfarne John Higgins.

Eksterne henvisninger