Julidochromis regani

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Julidochromis regani
Julidochromis regani
Julidochromis regani
Bevaringsstatus
Secure
Videnskabelig klassifikation
Rige Animalia (Dyr)
Række Chordata (Chordater)
Klasse Actinopterygii
Orden Perciformes
Familie Cichlidae (Ciclider)
Slægt Julidochromis
Art J. regani
Videnskabeligt artsnavn
Julidochromis regani
(Poll, 1942)
Hjælp til læsning af taksobokse

Julidochromis regani, er en ciclide som lever i Tanganyikasøen og den er fundet i Burundi, Den Demokratiske Republik Congo, Tanzania og Zambia. Fisken er opkaldt efter Charles Tate Regan. Julidochromis regani findes i overgangszonen hvor klippekysten møder sandbunden og er den eneste Julidochromis der kan ses over ren sandbund. Den lever af bl.a. af små snegle og krebsdyr. J. regani ses som alle Julidochromis altid svømmende tæt ind mod underlaget og følger konturene på klipper og sten. Unge individer ses ofte alene, mens voksne som regel ses parvis. Julidochromis regani er en mellem stor fisk (10-15 cm). Dens blege til gyldne krop er slank og torpedo formet. En varierende sort stribe, afhængigt af hvilken del af søen fisken kommer fra, er til stede på kroppen. Dog har Julidochromis regani alle fire slanke sideværts sorte striber, der løber ned langs kroppen. Der findes dog variationer af arten som har den fjerde stribe udelukkende på hovedet. På rygfinne er striberne lodrette. Yderkanten af den bageste, ryg-og anale finner er hvid, mens brystfinner er gule. Der er ikke umiddelbare kønsforskelle.


Akvariehold[redigér | redigér wikikode]

I akvariet er det bedst at holde J. regani parvis. Et voksent par kræver minimum et akvarium på 100 liter, men gerne større. Dekorationen bygges op med store sten og bunden skal bestå af fint sand. Det anbefales ikke at holde forskellige Julidochromis arter i samme akvarium da de krydser indbyrdes. J. regani er en huleleger, der ofte graver en lille grube under en sten, hvor æggene lægges. Hunnen tager sig af æggene og ungerne, mens hannen forsvarer det ydre revir. Kuldstørrelsen er forholdvis stor og det er ikke unormalt med over 150 unger. Ungerne tolereres omkring hulen længe og jages først bort når de bliver kønsmodne. Temperatur: 24 – 27 °C; pH: 7.5 – 9.3.


Se også[redigér | redigér wikikode]

Julidochromis

FiskSpire
Denne artikel om fisk er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.