Julius Stockhausen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Julius Stockhausen portrait.jpg
Julius Stockhausen.

Julius Stockhausen (22. juli 1826 i Paris22. september 1906) var en tysk sanger og sanglærer.

Stockhausen studerede ved Paris-konservatoriet, senere hos Manuel García i London, og vandt tidlig stort ry som oratorie- og koncertsanger. 186267 ledede han de filharmoniske koncerter og sangakademiet i Hamburg, 187478 den Sternske sangforening i Berlin, og 1878 blev han lærer ved det Hochske konservatorium i Frankfurt, hvor han 1880 stiftede et eget sangkonservatorium.

Stockhausens teknik og foredrag, særlig af de tyske romantikere, var fuldendt; han var en af de første, der gennemførte det forsøg udelukkende at optræde som koncertsanger, og hans virksomhed som sådan, i forbindelse med hans fremragende egenskaber som lærer, ikke mindst i foredragets fordringsfulde kunst, har haft stor betydning for koncertsangens udvikling. Stockhausen har udgivet en Gesangsunterrichtsmethode (1884). 1868 optrådte Stockhausen sammen med Brahms ved to koncerter i København.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.