Jutlandia Terminal

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.
Broom icon.svgDette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken.  
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg

Jutlandia Terminal er en on- & offshore serviceudbyder med hovedkontor på havnen i Esbjerg. Endvidere har virksomheden kontor og terminal på Aarhus Havn.


Historie[redigér | redigér wikikode]

Virksomhederne J. Lauritzen's Eftf. og Alfragt A/S startede i 1973 i samarbejde op for stevedore- og lageraktiviteter på Esbjerg Havn. Disse aktiviteter skulle senere vise sig at udvikle sig til Jutlandia Terminal. i 1973 blev Jutlandia Terminal etableret og bestod på daværende tidspunkt af 8.400 m2 indendørs lager samt 40.000 m2 udendørs opbevaring. i 1980 fik Jutlandia sit første job som offshore base, og nye aktiviteter tog hurtigt fat herefter. J. Lauritzen's Eftf. fik i 1986 fuld ejerskab over Jutlandia Terminal og virksomheden konverteres til et aktieselskab. I 1988 blev Jutlandia medejer af selskabet Seaport Stevedoring og overtog i 2004 fuld ejerskab. I 2014 lukkede man ned for Seaport Stevedoring, og alle aktiviteter blev inddraget som en del af Jutlandias ydelser. I 2017 åbnede virksomheden nyt kontor og terminal på Aarhus Havn.