JydskeVestkysten

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
JydskeVestkysten
Generelle informationer
Type Dagblad
Hovedsæde Esbjerg
Grundlagt 15. januar 1991
Ejer(e) Berlingske Media og
Den Sydvestjyske Venstrepresse
Udgiver Jysk Fynske Medier
Redaktør Peter Orry
Politik Uafhængig borgerlig-liberal
Format Tabloid
Sprog Dansk Rediger på Wikidata
Andet
Websted jv.dk

JydskeVestkysten, fork. JV, er Danmarks største regionale dagblad. Det udkommer i Syd- og Sønderjylland og har sin centralredaktion i Esbjerg. Avisen udkommer i 68.460 eksemplarer mandag-lørdag og 76.019 søndag.[1]

JydskeVestkysten er partipolitisk uafhængig, men betegner sig som en avis med et borgerligt-liberalt grundsyn. JydskeVestkysten blev skabt i 1991 som en fusion mellem dagbladet Vestkysten og Jydske Tidende. I 1993 kom Folkebladet Sydjylland (Kolding Folkeblad) til. Avisens rødder går dog helt tilbage til 1786, hvor første udgave af Ribe Stiftstidende så dagens lys.

JydskeVestkysten udkommer dagligt i ni udgaver – Esbjerg, Varde, Kolding, Haderslev, Aabenraa, Sønderborg, Tønder, Vejen og Billund, hver med sin egen lokalsektion. Avisens 9 lokalredaktioner og centrale redaktioner beskæftiger i alt 130 journalistiske medarbejdere.

JydskeVestkysten har siden 2006 været udgivet af Syddanske Medier der i 2014 fusionerede med Fynske Medier og Jyske Medier og dannede Jysk Fynske Medier.

Chefredaktør er Peter Orry.

Læsertal[redigér | redigér wikikode]

Udvalgte år i 2010'erne[redigér | redigér wikikode]

I 2017 havde JV 125.000 læsere, men i 2018 blev dagbladet  læst af 118.000 mennesker.[2]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Anime eller mangaStub
Denne artikel om medie og kommunikation er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.