Jytte Abildstrøm

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Jytte Abildstrøm
Fulde navn Jytte Laila Zabell Abildstrøm Mygind
Født 25. marts 1934 (82 år)
København
Nationalitet Danmark Danmark
Aktive år 1957 - nu
Ægtefælle(r) Søren Mygind
Børn Lars Mygind
Peter Mygind
Beskæftigelse Teaterdirektør,Skuespiller
Hjemmeside http://jytteabildstrom.dk/

Jytte Laila Zabell Abildstrøm Mygind (født 25. marts 1934 i København) er teaterdirektør for Riddersalen siden 1970.

Abildstrøm har i starten af sin karriere spillet med i mange revyer, bl.a. Cirkusrevyen. Sidenhen lavede hun børneteater, specielt dukketeater. Senere medvirkede hun også i crazy-programmerne om Tyllefyllebølleby banegård. Hun blev i 1961 gift med Søren Mygind, med hvem hun fik sønnerne Lars Mygind og Peter Mygind, som i dag også er skuespiller. Hun spillede moderen (Norma) i børneserien Sonja fra Saxogade. Senere medvirkede hun i filmen Flyvende farmor.

Hun er meget konsekvent i sine holdninger til økologi. Hendes kolonihavehus har solfanger og komposttoilet.[Kilde mangler] I forbindelse med Riddersalen har hun opbygget byøkologisk forum, som arbejder med formidling og forskning angående økologi.

1990 blev hun Ridder af Dannebrog. Hun modtog i maj 2010 Bikubens Hæderspris ved Årets Reumert-uddelingen.

Film og TV[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpg Artiklen om skuespilleren Jytte Abildstrøm kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.