Jytte Breuning

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Jytte Breuning
Født 29. marts 1928Rediger på Wikidata
Død 5. juli 1995 (67 år)Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse SkuespillerRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Jytte Breuning (født 29. marts 1928 i København, død 5. juli 1995 smst.) var en dansk skuespillerinde.

Hun fik sin scenedebut som ung pige ved Pantomimeteatret. I 1940'erne medvirkede hun i Dyrehavsbakkens revyer og var i 1950'erne et af de store navne i Dagmar Revyen og Helsingør Revyen, ligesom hun var tilknyttet ABC Teatret. Midt i 1950'erne blev hun en del af ensemblet i Nykøbing Falster Revyen og varetog 1968-1970 ledelsen af revyen efter Viggo Brodthagens død. Efter at have været engageret ved Sejr Volmer-Sørensens revyer, blev hun tilknyttet hans nyåbnede Amager Scenen. Hun kastede sig i 1980'erne atter over revyerne; bl.a. Holstebrorevyen og Randers Revyen.

I løbet af sin karriere nåede hun desuden at medvirke i fem spillefilm. Jytte Breuning er mor til skuespilleren Susanne Breuning og er begravet på Søndermark KirkegårdFrederiksberg.

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

SkuespillerStub
Denne danske skuespillerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpgArtiklen om skuespilleren Jytte Breuning kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.