Jytte Breuning

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jytte Breuning
Født 29. marts 1928 Rediger på Wikidata
Død 5. juli 1995 (67 år) Rediger på Wikidata
Gravsted Søndermark Kirkegård Rediger på Wikidata
Ægtefælle Knud Pheiffer (fra 1959) Rediger på Wikidata
Barn Susanne Breuning Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Skuespiller Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Jytte Breuning Pheiffer f. Breuning (født 29. marts 1928 i København, død 5. juli 1995 smst.) var en dansk skuespillerinde.

Hun fik sin scenedebut som ung pige ved Pantomimeteatret. I 1940'erne medvirkede hun i Dyrehavsbakkens revyer og var i 1950'erne et af de store navne i Dagmar Revyen og Helsingør Revyen, ligesom hun var tilknyttet ABC Teatret. Midt i 1950'erne blev hun en del af ensemblet i Nykøbing Falster Revyen og varetog 1968-1970 ledelsen af revyen efter Viggo Brodthagens død. Efter at have været engageret ved Sejr Volmer-Sørensens revyer, blev hun tilknyttet hans nyåbnede Amager Scenen. Hun kastede sig i 1980'erne atter over revyerne; bl.a. Holstebrorevyen og Randers Revyen.

I løbet af sin karriere nåede hun desuden at medvirke i fem spillefilm. Jytte Breuning mødte i 1954 Knud Pheiffer,[1] og de blev gift i 1959. Hun er mor til skuespilleren Susanne Breuning og er begravet på Søndermark KirkegårdFrederiksberg, anonymt i Knud Pheiffers gravsted.

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Kirsten Boas (18. november 2009). "Det bli'r aldrig det samme igen". Kristeligt Dagblad. Hentet 14. april 2022.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkuespillerSpire
Denne danske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
Artiklen om skuespilleren Jytte Breuning kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.