Kælderdan

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Dette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken.  
Kælderdan
Fødenavn Dan Stokholm Sørensen
Pseudonym(er) Kælder, Dan The Man
Født 20. februar 1986
Genre(r) Hip Hop
Beskæftigelse Rapper
Instrument(er) Vokal
Aktive år 1999-
Associerede acts Fabeldyret, Kragetæer, På Klods Hold,
Hjemmeside http://www.kaelderdan.dk

Kælderdan (Dan Sørensen) kommer oprindeligt fra Ribe, men bor nu i København og har rappet siden slutningen af halvfemserne.

Broom icon.svg Dette afsnit behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i dette afsnit er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil. Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.

I hans tekstunivers er det ofte humoren der er i højsædet, og han hylder de skæve eksistenser. Dan langer gerne ud efter sin egen generations ignorance og konstante higen efter et liv som kendis. Men han er absolut heller ikke bange for at vende pegefingeren indad, og han serverer sin rap med en god portion selvironi. Han leverer skarpe iagttagelser fra sit eget liv de typiske træk, ved hans samtid. Teksterne er på mange måder en stor fed selvironisk fuckfinger til omverdenen.

Album's historie[redigér | redigér wikikode]

I januar 2013 udkom hans debutalbum, Grimme Stjerner, som var en samling af hans tanker gennem fem år. Lydsiden blev primært leveret af Ogu, men indeholdte også enkelte produktioner fra Ham I Midten, Dr.Phill og Antik. Inden da skabte Dan i 2009 en EP, i samarbejde med Simon Solem og Eaz, under navnet ”Velkommen Til Ribe”.


Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Desuden er han at finde på:

  • "Dr. Phill – RePhill Mixtape" (Selvfinansieret, 2010)
  • "Fabeldyret – Lakonisk (EP)" (RecLab, 2010)