Kæmpeøglernes kamp

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Kæmpeøglernes kamp
Originaltitel One Million Years B.C.
Dansk titel Kæmpeøglernes kamp
Links
på IMDbRediger på Wikidata
i DFI's filmdatabase
i SFDb
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Kæmpeøglernes kamp (One Million Years B.C.) er en engelsk fantasyfilm fra 1966, instrueret af Don Chaffey og produceret af Hammer Films. Den er berømt for Ray Harryhausens stop-motion-effekter samt for Raquel Welch som blond hulepige i skindbikini.

Filmen foregår i en fiktiv fortid, hvor der både lever mennesker og dinosaurer. Handlingen følger to stammer, de primitive, mørkhårede stenfolk og de mere civiliserede, lyshårede skalfolk. Da Tumak (John Richardson) udstødes af stenfolkets stamme, møder han i stedet den smukke Loana (Raquel Welch) fra skalfolkets stamme. Undervejs optræder talrige trusler såsom en kæmpeskildpadde, en Allosaurus, en Stegosaurus, en Pteranodon, en kannibalstamme og et vulkanudbrud.

Kæmpeøglernes kamp regnes for den betydeligste dinosaurusfilm i perioden fra King Kong (1933) til Jurassic Park (1993). Raquel Welch havde allerede haft en enkelt hovedrolle, men det var et foto fra Kæmpeøglernes kamp, der gjorde hende verdensberømt. Filmen er en genindspilning af One Million B.C. (1940), hvor kæmpeøglerne blev spillet af reptiler med påklistrede rygfinner etc.

Britiske Stub
Denne artikel om britiske film er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Film