Spring til indhold

Københavns Brandvæsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hovedbrandstationen bag rådhuset.
De store MAN-sprøjter kendetegner brandtjenesten. Her går et sprøjtehold om bord i køretøjet for at fortsætte til en ny brand
En af Københavns Brandvæsens brandbiler.

Københavns Brandvæsen er navnet på det beredskab, der drev brand-, rednings- og ambulancetjeneste i Københavns Kommune indtil 1. januar 2016, hvor det sammenlagdes med Dragør, Frederiksberg og Vestegnens brandvæsener i Hovedstadens Beredskab. Desuden forestod Københavns Brandvæsen driften af alarmcentralen for Storkøbenhavn og en sygetransporttjeneste.

Københavns Brandvæsens historie går tilbage til 9. juli 1687, hvor Christian den 5. oprettede Københavns kongelige Brandvæsen. Københavns Brandlov blev vedtaget 18. maj 1868 og siden 1. august 1870 har Københavns Brandvæsen været en kommunal institution.

Københavns Brandvæsen drev foruden Hovedbrandstationen bag Københavns Rådhus seks brandstationer i kommunen og beskæftigede ca. 700 ansatte, hvoraf de 500 er i udrykningsstyrken.

På Dæmningens brandstation i Valby ligger brandvæsenets skole og Københavns Brandvæsens Museum. Dæmningens Brandstation er nu nedlagt, Museet er flyttet til Vesterbro Brandstation. Det operative beredskab på brandstationen er nedlagt

Ledelse[redigér | rediger kildetekst]

Denne liste er ufuldstændig; hjælp gerne med at udfylde den.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]