Købermægler

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Dette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken.  
Searchtool.svg Denne artikel bør gennemlæses af en person med fagkendskab for at sikre den faglige korrekthed.

En købermægler er en person, som hjælper eller rådgiver en person i forbindelse med et køb. Begrebet anvendes primært i forbindelse med boligkøb. Her repræsenterer en købermægler boligkøbers interesser og sørger for at denne står bedst muligt, får de bedst mulige vilkår og den optimale pris. En købermægler udøver altså køberrådgivning og er modparten til sælgers mægler. Sælgers mægler i forbindelse med boligkøb er typisk en klassisk ejendomsmægler.

Tidligere var købermæglere ikke særlig udbredt og man brugte som boligkøber primært bankrådgivere, bolidadvokater eller venner/famlie/bekendte til at give gode råd og vejlede i ens boligvalg. I forbindelse med den nye ejendomsmæglerlov[1] som trådte i kraft 1. januar 2015 er der imidlertid åbnet op for et nyt marked for købermæglere. På den måde kan vi fremover forvente at se en bedre balance mellem køber og sælgers repræsentanter i bolighandler.

Specielt i forbindelse med såkaldte selvsalg er det afgørende at gøre brug af en købermægler, da man alternativt har en situation, hvor en privatperson uden ejendomssalgviden og -erfaring sælger en bolig til en anden privatperson ligeledes uden erfaring og viden på området.

En god og seriøs købermægler bør have ejendomsmæglerbaggrund og -erfaring og virksomheden bør være medlem af Dansk Ejendomsmæglerforening for at sikre boligkøberen bedst muligt.

Kildehenvisninger[redigér | redigér wikikode]

Dansk Ejendomsmæglerforening: http://www.de.dk/marts-maned-2006/3489-marts-2006/4456-kobermaglere-vinder-markedsandele

MyNewsDesk: http://www.mynewsdesk.com/dk/koebersmaegler-dk/blog_posts/nyt-koebermaegler-marked-skabes-af-lovaendring-1-januar-2015-32261

Steen Winther-Petersen, formand for Dansk Ejendomsmæglerforening: http://www.de.dk/nyhedsarkiv/3377-nyheder-fra-de/3169-de-s-formand-valg-side

Boligsiden: http://raadgivning.boligsiden.dk/kob-af-bolig/hjaelp-til-at-finde-den-rette-bolig

Berlingske Business: http://www.business.dk/bolig/ny-lov-forenkler-salgsopstillingen

Noter[redigér | redigér wikikode]

Broom icon.svg Der er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket muligvis er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres i artiklen.
Question book-4.svg