KV Mechelen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
KV Mechelen
Klubdetaljer
Fulde navn Koninklijke Voetbalclub Mechelen
Grundlagt 1904
Hjemmebane Veolia Stadium Achter de Kazerne
(kapacitet: 13,213)
Formand Belgien Johan Timmermans
Cheftræner Holland Harm van Veldhoven
Liga 2013/14 Belgiske Pro League
Liga 2012/13 Belgiske Pro League, 8. plads
Spilledragter
Kit left arm blackborder.png
Spilledragt
Kit body kvm1314h.png
Kit right arm blackborder.png
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Hjemmebane
Kit left arm mechelen1314a.png
Spilledragt
Kit body mechelen1314a.png
Kit right arm mechelen1314a.png
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Udebane

Koninklijke Voetbalclub Mechelen (normalt bare kendt som KV Mechelen) er en belgisk fodboldklub fra byen Mechelen i Flandern. Klubben spiller i landets bedste liga, Belgiske Pro League, og har hjemmebane på Veolia Stadium Achter de Kazerne. Klubben blev grundlagt i 1904, og har siden da vundet fire belgiske mesterskaber, én pokaltitel samt Pokalvindernes Europa Cup og UEFA Super Cup.

Klubbens storhedstid fandt sted i de sene 1980'ere, og tidlige 1990'ere. Fra 1987 til 1993 sluttede KV Mechelen i top tre hele 6 gange, og spillede sig frem til 3 pokalfinaler. Det belgiske mesterskab blev vundet i 1989, og den belgiske pokalturnering i 1987. Året efter kulminerede dette med sejren i Pokalvindernes Europacup i 1988, hvor Ajax Amsterdam blev besejret 1-0 i finalen. Undervejs eliminerede Mechelen bl.a. italienske Atalanta. Mechelen er den sidste belgiske klub, som har vundet en europæisk tittel.

I starten af næste sæson vandt klubben også den Europæiske Super Cup, da Champions League-vinderen PSV Eindhoven blev besejret. Første kamp i Mechelen blev vundet med 3-0, og udebanekampen i Holland tabtes med 0-1.

Gennem de sene 1990'ere kom KV Mechelen i sværere og sværere økonomiske problemer, og i 2002 kunne en konkurs ikke længere undgås. Klubben blev tvangsnedrykket til den belgiske 3. division, og skiftede samtidig navn til Yellow Red KV Mechelen. Mechelen kom stille og roligt på fode igen, og i 2005 opnåedes oprykning til den næstbedste række. To år efter rykkede man igen op i den bedste, belgiske række, og siden 2007 har KV Mechelen spillet på højeste niveau.

I 2009 spillede Mechelen sig frem til finalen i den belgiske pokalturnering, som dog tabtes til Racing Club Genk.

Titler[redigér | redigér wikikode]

  • Belgisk Pokalturnering (1): 1987

Kendte spillere[redigér | redigér wikikode]

Danske spillere[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Klubbens officielle hjemmeside