Kaj V. Andersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Kaj Valdemar Andersen (10. juni 1929 i Nykøbing Falster16. august 1991) var en dansk radio- og tv-vært, lydbogsindlæser og politiker.

Kaj V. Andersen var fra Nykøbing Falster, og gik som barn på Nykøbing Falster Realskole.

Han læste til teolog på Københavns Universitet i 1956, og det var under dette studie at Kaj tog et feriejob i Danmarks Radio og det var her man opdagede hans gode evner som oplæser.

Han var programsekretær og speaker i Danmarks Radio fra 1956, siden 1965 chef for speakertjenesten og indtil 1971 tillige tv-oplæser, blandt andet TV-vært på TV-Avisen i en årrække.

Han sad i Folketinget for partiet Venstre 1971-79 og vendte tilbage til Danmarks Radio på Radioavisen. Han indlæste, på Statens Bibliotek for Blinde, over en periode på 32 år en lang række lydbøger i forskellige genrer – bl.a. den socialdemokratiske statsminister Anker Jørgensens dagbøger.

Kaj V. Andersen var gift med Bodil Andersen (7. august 193029. juni 1987), og parret boede på Sortedamsdosseringen i København.

Ifølge DR-kollegaen Lone Kühlmann havde han øgenavnet ligkusken blandt sine kolleger.[1]

Kaj V. Andersen ligger sammen med sin kone Bodil, begravet på Holmens Kirkegård i København.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

DanskSpire
Denne artikel om en dansk politiker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Politiker