Kalaallit Nunaata Radioa

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Kalaallit Nunaata Radioa (KNR) – eller Greenlandic Broadcasting Corporation – er en selvstyreejet medievirksomhed i Grønland med hovedkvarter i Nuuk.

KNR er et selvstændigt, selvstyreejet selskab, der ledes af en 7-mands bestyrelse udpeget af Grønlands Selvstyre – bestyrelsesformanden og et yderligere medlem udpeges direkte af Selvstyret, mens de sidste fem udpeges af Selvstyret efter indstilling fra fem forskellige organer. Virksomhedens aktiviteter finansieres primært gennem direkte landskassetilskud, sekundært via reklameindtægter.

KNR har siden 1958 leveret én landsdækkende radiokanal, og siden 1982, én landsdækkende tv-kanal. Tv-kanalen leverer materiale primært på dansk, men en gruppe programmer, især nyhedsprogrammer, er på grønlandsk. Radiokanalen har et noget mere grønlandsksproget indhold. Tv-stationen bringer mange udsendelser fra Danmarks Radio, blandt andet TV-Avisen, der sendes samme dag, som den produceres i Danmark. På grund af tidsforskellen på fire timer kan TV-Avisen sendes med danske undertekster klokken 21.00 ligesom i Danmark. KNR forsøger at sende øvrige programmer fra DR samme dag, som de sendes i Danmark, dog med undtagelse af eksempelvis ekstra nyhedsudsendelser.

Den grønlandske tv-avis Qanorooq sendes i sammendrag under titlen "Nyheder fra Grønland" på DR2.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Fjernsyn Stub
Denne artikel om et tv-program er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.