Kamilia Amélie

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.
Kamilia Amélie
Født Svendborg Rediger på Wikidata
Bopæl København, Svendborg Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Sanger, sangskriver Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Kamilia Amélies hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Kamilia Amélie er en dansk sangerinde og sangskriver.

Baggrund[redigér | redigér wikikode]

Kamilia Amélie er født og opvokset i Svendborg på Sydfyn. Hun har sunget og danset siden hun var helt lille og begyndte at skrive sange som 10 årig. Hun flyttede til København da hun var 19 år for at tage en danseuddannelse og har efterfølgende været danser i ”Nøddeknækkeren” i Tivoli, lavet Streetshows i Paris og undervist på Gaardbodans på Nørrebro.

Hun mødte producer Steven Mahona fra Nephel Music i 2009 og de indledte et samarbejde, som har holdt ved lige siden.

Musikkarriere[redigér | redigér wikikode]

Kamilia Amélie var support for Lukas Graham på hele deres forårsturné i 2012. Hun udgav sin første single “Little Darling”, 19. april samme år, et nummer som bl.a. P4 & DR Mama spillede og hun blev DR Mama’s "Kæledægge" og "Ugens Popcorn" hos Radio Diablo.

Hun afholdte release på debutalbummet "Come what may" på Idealbar (13. september 2012). Releasen foregik som en dobbeltkoncert med Barbara Moleko, som Kamilia Amélie desuden har co-produceret for på tracket "Rejser mig op". "Come What May" blev et meget anmelderrost album og fik bl.a. 5 ud af 6 stjerner i Gaffa.

Kamilia Amélie har derudover varmet op for Nabiha, Amerikanske Lake Street Dive og har været Special Guest på Alphabeats "Exspress None Stop" Tour 2013. I 2013 spillede hun ligeledes sin egen "Come What May" forårstour, Spot festival, Nibe Festival, Tivoli, DR's Koncerthuset, Live Live festival mfl. samt på "New Era" tour i efteråret 2013.

Den svenske DJ duo Cazzette i valgte i 2013 at bruge Kamilia Amélie’s vokal på tracket "Weapon" (den oprindelige vokal fra tracket ”Weapons” af Faustix feat. Kamilia Amélie), som fik en million views på youtube indenfor de første 3 uger.

Den 18 Juli 2014 udkom Kamilia Amélies EP "Devil".

Den 3. november 2014 udkom Alexander Brown med nummeret Energi feat. Kamilia Amélie.

2. maj 2016 udkom singlen Kiss.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]