Karin Nødgaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Karin Nødgaard
Personlige detaljer
Født 10. januar 1966
Vigersted Sogn, Danmark
Politisk parti Dansk Folkeparti
Uddannelses­sted Haslev Seminarium
Links
Karin Nødgaards hjemmeside
Biografi på folketinget.dk
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Karin Nødgaard (født 10. januar 1966 i Vigersted Sogn) er dansk politiker, der var folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, valgt i Sjællands Storkreds.

Baggrund[redigér | redigér wikikode]

Nødgaard er datter af tidligere folketingsmedlem og næsteformand i Folketingets Præsidium Poul Nødgaard og handelsskolelærer Hanne-Merete Nødgaard. Hun blev student fra Ringsted Handelskole og er uddannet folkeskolelærer fra Haslev Seminarium. I perioden 1990-2005 underviste hun som folkeskolelærer i Ringsted Kommune.

Nødgaard er bosiddende i JystrupMidtsjælland.[1]

Politiske karriere[redigér | redigér wikikode]

Hun blev valgt ind i Folketinget for første gang ved folketingsvalget 2005 for Ribe Amtskreds og for anden gang ved folketingsvalget 2007 for Sydjyllands Storkreds. Ved valget i 2011 valgt i Ringsted-Sorø-kredsen.[kilde mangler] Ved Folketingsvalget 2015 modtog hun 4.298 personlige stemmer i Sjællands Storkreds og vandt dermed et kredsmandat.[2] Hun blev ikke valgt i 2019.

Nødgaard var Dansk Folkepartis social-, ældre-, familie- og idrætsordfører og har tidligere været formand for Kulturudvalget samt Dansk Folkepartis kulturordfører.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Gilbert Stuart Williamstown Portrait of George Washington.jpgArtiklen om politikeren Karin Nødgaard kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
DanskStub
Denne artikel om en dansk politiker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Politiker