Karin Nødgaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Karin Nødgaard
Personlige detaljer
Født 10. januar 1966 (58 år)
Vigersted Sogn, Danmark
Politisk parti Dansk Folkeparti
Uddannelses­sted Haslev Seminarium
Links
Biografi på folketinget.dk Redigér på Wikidata
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Karin Nødgaard (født 10. januar 1966 i Vigersted Sogn) er dansk politiker, der var folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, valgt i Sjællands Storkreds.

Baggrund[redigér | rediger kildetekst]

Nødgaard er datter af tidligere folketingsmedlem og næsteformand i Folketingets Præsidium Poul Nødgaard og handelsskolelærer Hanne-Merete Nødgaard. Hun blev student fra Ringsted Handelskole og er uddannet folkeskolelærer fra Haslev Seminarium. I perioden 1990-2005 underviste hun som folkeskolelærer i Ringsted Kommune.

Nødgaard er bosiddende i JystrupMidtsjælland.[1]

Politiske karriere[redigér | rediger kildetekst]

Hun blev valgt ind i Folketinget for første gang ved folketingsvalget 2005 for Ribe Amtskreds og for anden gang ved folketingsvalget 2007 for Sydjyllands Storkreds. Ved valget i 2011 valgt i Ringsted-Sorø-kredsen.[kilde mangler] Ved Folketingsvalget 2015 modtog hun 4.298 personlige stemmer i Sjællands Storkreds og vandt dermed et kredsmandat.[2] Hun blev ikke valgt i 2019.

Nødgaard var Dansk Folkepartis social-, ældre-, familie- og idrætsordfører og har tidligere været formand for Kulturudvalget samt Dansk Folkepartis kulturordfører.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Karin NødgaardFolketingets hjemmeside  Rediger på Wikidata
  2. ^ "Folketingsvalg torsdag 18. juni 2015". Danmarks Statistik. Hentet 21. juni 2015.
Artiklen om politikeren Karin Nødgaard kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
DanskSpire
Denne artikel om en dansk politiker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Politiker