Spring til indhold

Karina Lorentzen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Karina Lorentzen
Personlige detaljer
Født26. oktober 1973 (50 år)
Kolding
Politisk partiSF
Links
Biografi på folketinget.dk Redigér på Wikidata
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Karina Lorentzen Dehnhardt (født 26. oktober 1973 i Kolding) er folketingsmedlem valgt for Socialistisk Folkeparti i Sydjyllands Storkreds i perioden 2007 - 2015 og igen fra 2019.

Biografi[redigér | rediger kildetekst]

Karina Lorentzen Dehnhardt blev født den 26. oktober 1973 i Kolding.[1] Hun er datter af Hans Per Lorentzen og serviceassistent Jette Lorentzen.[1]

Karina Lorentzen Dehnhardt har en uddannelse fra Kolding Købmandsskole (1993) og er akademiøkonom med speciale i østeuropæisk handel fra Esbjerg Business College (1997). Hun blev uddannet folkeskolelærer fra Haderslev Lærerseminarium i 2002 og har arbejdet på Ålykkeskolen i Kolding fra 2003 til 2007. Hun arbejdede som kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme fra 2015-2019 hvor hun igen blev valgt ind i Folketinget [2]

Karina er gift med Brian Dehnhardt.[1]

Politik[redigér | rediger kildetekst]

Karina Lorentzen Dehnhardt har været medlem i Socialistisk Folkeparti siden 2004 og har været næstformand for partiets afdeling i Kolding. Hun blev valgt ind ved folketingsvalget 2007 for Socialistisk Folkeparti i Kolding Nordkredsen og igen ved valget i 2011.

Karina blev først partiets familieretsordfører og senere retspolitisk ordfører. I 2010 blev hun valgt som partiets spidskandidat til det kommende folketingsvalg i Sydjyllands Storkreds. Hun fik siden posten som formand for Retsudvalget og blev desuden retspolitisk ordfører, integrations- og indfødsretsordfører, udlændingeordfører og forbrugerordfører.

Karina Lorentzen Dehnhardt var opstillet ved Folketingsvalget 2015, men opnåede ikke nok stemmer til at genvinde sit mandat.[3][4]

Karina opstillede som en af SF's spidskandidater ved kommunalvalget i Kolding Kommune i 2017. Karina fik 2.315 personlige stemmer[5], hvilket sikrede hende et af SF's 2 mandater i Kolding Byråd.

Ved folketingsvalget i 2019 blev Karina Lorentzen Dehnhardt igen valgt til Folketinget.9.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


Artiklen om politikeren Karina Lorentzen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.