Karl Erik Stougaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgAutobiografi
(Dele af) denne artikel er eller antages at være en selvbiografi. Det er imod Wikipedias normer og betyder, at artiklen helt eller delvis bør omskrives af en uafhængig person eller slettes. I mellemtiden anbefaler vi læserne at tage dette med i betragtning under læsningen.
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Karl Erik Stougaard (født 14. marts 1968 i Assens) er en dansk journalist og forfatter. Han er chefredaktør på Egmont-magasinet Euroman.

Baggrund[redigér | rediger kildetekst]

Stougaard er student (1987) fra Vestfyns Gymnasium i barndomsbyen Glamsbjerg og uddannet som journalist fra Danmarks Journalisthøjskole (1994).

Karl Erik Stougaard er gift med afdelingschef Annette Lunde Stougaard.

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

Stougaard var i praktik på Morgenavisen Jyllands-Posten. Han arbejdede i foråret 1994 som journalist på Ugeskrift for Læger og fra juni 1994 til februar 1996 for Morgenavisen Jyllands-Postens redaktion i Slagelse. Fra 1996 til 1998 var han avisens kriminalreporter på redaktionen i København. I februar 1998 skiftede han til Berlingske Tidende, hvor han har arbejdet lige siden. Først som undersøgende reporter i Den Samfundspolitiske Redaktion. Han var en del af holdet, som i 1999 skrev den kontroversielle artikelserie om Dansk Riffel Syndikats våbensalg til tyskerne under besættelsen. Syndikatets største aktionær var siden afdøde skibsreder A.P. Møller. Berlingske Tidende var, da artikelserien blev bragt, ejet af bl.a. Maersk-koncernen, som kort efter solgte sine aktier. Artikelseriens afsløringer førte til en af nyere tids største politiske bevillinger til samfundshistorisk forskning under ledelse af CBS Handelshøjskolen i København med adskillige offentliggjorte undersøgelser og afhandlinger til følge i de efterfølgende ti år.

Stougaard skiftede siden til Christiansborg og senere igen til Sporten. I efteråret 2003 var han en kort periode igen undersøgende reporter, inden han fra januar 2004 til marts 2005 var Berlingske Tidendes søndagsredaktør. I denne periode bragte Berlingske Søndag bl.a. artiklerne om den såkaldte FE-sag, der førte til strafferetlig tiltale mod to journalister og daværende administrerende chefredaktør Niels Lunde. Stougaard var vidne i straffesagen, som førte til frifindelse.

Fra marts 2005 og fire år frem var Stougaard Berlingske Tidendes korrespondent i Washington, D.C. Han dækkede afslutningsvis valget i 2008, hvor Barack Obama blev præsident, og hvor Stougaard i offentligheden blev kendt for en som regel meget holdningspræget og kontroversiel form for kommentarer. Fra marts 2009 har Stougaard været medlem af avisens Gravegruppe som undersøgende reporter. Var i 2010 nomineret til FUJ-Prisen for artikelserie om det kurdiske ROJ TV.

1. august 2013 tiltrådte Karl Erik Stougaard som redaktionschef på politiken.dk.

Bibliografi[redigér | rediger kildetekst]

Karl Erik Stougaard er forfatter til fire bøger:

Krigens Købmænd (med Christian Jensen og Tomas Kristiansen). Bogen er en uddybning af artikelserien om Dansk Riffel Syndikat og dansk erhvervslivs samhandel med tyskerne under besættelsen. Gyldendal, 2000.

Det danske Golfmirakel (med Jesper Dahl Caruso). Bogen beskriver det internationale gennembrud for dansk golf og indeholder portrætter af og interview med bl.a. Thomas Bjørn, Anders Hansen, Søren Hansen og Søren Kjeldsen. People's Press, 2003.

Blindt ind i Basra (med Michael Bjerre og Jesper Larsen). Bogen gennemgår det danske og internationale forløb op til og under Irak-krigen. Gyldendal, 2008.

De faldne (m. Jesper Dahl Caruso, Line Holm Nielsen og Mads Nissen). En portrætbog om de faldne danske soldater i Afghanistan. Berlingske Media Forlag, 2010.