Karsten Dybvad

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Karsten Dybvad
Født 5. november 1956Rediger på Wikidata
GentofteRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Medlem af DisruptionrådetRediger på Wikidata
Beskæftigelse Departementschef, økonom, forretningsperson, administrerende direktørRediger på Wikidata
Arbejdsgiver DI - Dansk IndustriRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Karsten Dybvad Dalsjö (født 5. november 1956 i Gentofte) er en dansk økonom og tidligere embedsmand, der fra 2. oktober 2010 til 7. december 2018 var administrerende direktør i Dansk Industri. Han har tidligere været departementschef i Statsministeriet fra 2005-2010.

Efter endt studentereksamen begyndte Karsten Dybvad på geografistudietKøbenhavns Universitet, men han skiftede hurtigt til økonomi og dimmitterede som cand.polit. i 1985. Herefter kom han til Arbejderbevægelsens Erhvervsråd som økonom. I 1987 blev han økonom i LO, og i 1990 kontorchef og senere underdirektør i Bikuben Pension. Herefter blev en stilling som kontorchef i Finansministeriets budgetdepartement begyndelsen på en lang karriere som embedsmand i staten. Efter 'Finansen' rykkede han til Statsministeriet som departementsråd i 1995. I 1997-1998 var han atter tilbage i det private som administrerende direktør i Magistrenes Pensionskasse, men blev i 1998 direktør for Økonomistyrelsen. I 2000 blev han han departementschef i Trafikministeriet, i 2001 samme stilling i Finansministeriet, og i 2005 rykkede han til Statsministeriet, hvor han foruden at være departementschef også fik titel af statsrådssekretær.

Under udnævnelsen til departementschef i Finansministeriet i 2001 beskyldte Anders Fogh Rasmussen (V) daværende finansminister Pia Gjellerup (S) for "kammerateri" og satte dermed Dybvad i partipolitisk forbindelse med Socialdemokraterne. Dybvads partipolitiske tilhørsforhold er senere blevet bekræftet.[1][2] Trods sin tidligere udmelding ansatte Fogh Rasmussen selv Dybvad efter nogle år i Statsministeriet.[3]

Karsten Dybvad er desuden næstformand for PensionDanmarks bestyrelse, medlem af Copenhagen Business Schools bestyrelse samt Board of Directors, bestyrelsesmedlem i Novo Nordisk Fonden og medlem af VL-gruppe 3.

I 2007 blev Karsten Dybvad kommandør af Dannebrogordenen. Han bærer også Nordstjerneordenen, Phønix Ordenen, Rio Branco Orden og Stara Planina Orden.

Karsten Dybvad er gift med konsulent Kirsten Gregens Dalsjö, med hvem han har fire børn. Parret er bosiddende i Charlottenlund.

Referencer[redigér | redigér wikikode]