Karsten Meyer Olesen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken.  
Karsten Meyer Olesen
Karstenmeyer.jpg
Personlige detaljer
Født 9. marts 1955 (64 år)
Kruså
Politisk parti Socialdemokratiet
Ægtefælle(r) Karina Meyer Olesen
Bopæl Tinglev

Karsten Meyer Olesen, (født 9 marts 1955) er dansk kommunalpolitiker og Socialdemokratiets spidskandidat i Aabenraa Kommune ved kommunalvalget i 2017.

Karsten Meyer Olesen er gift med Karina og er sammen bosat i Tinglev. Til dagligt arbejder han som folkeskolelærer på Fladhøjskolen i Rødekro. Karsten er desuden lokal bestyrelsesformand for velgørenhedsløbet Stafet for Livet.

Baggrund[redigér | redigér wikikode]

Karsten Meyer Olesen er født i Padborg og søn af tolder PC Olesen og husmor Margrethe Olesen. Karsten blev HF-student fra Aabenraa Statsskole i 1974, og i 1978 dimitterede han som lærer fra Haderslev Statsseminarium.

Politisk karriere[redigér | redigér wikikode]

Karsten var medlem af kommunalbestyrelsen af Bov fra 1985 til 1997. I hele perioden var han socialudvalgsformand. I 1997 blev han valgt ind i Sønderjyllands Amt, hvor han sad frem til amtets nedlæggelse. Også her var han formand for socialudvalget alle år. Ligeledes var han formand for den socialdemokratiske gruppe i amtsrådet og 2. viceamtsborgmester.

Efter kommunalreformen i 2007 blev han valgt til byrådet i den nye Aabenraa Kommune. Her var han formand for sundhedsudvalget, men opnåede ikke genvalg i 2013.

Karsten blev i marts 2012 valgt som Aabenraa Kredsens folketingskandidat [1]. Det skete efter at den hidtidige kandidat, Anne Sina, valgte at trække sig. Den 1. januar 2014 blev hun dog fuldgyldigt folketingsmedlem da hun som suppleant erstattede Jacob Bjerregaard, der havde valgt at træde ud af Folketinget efter han blev valgt til borgmester i Fredericia.[5] Da Aabenraa Kommune nu havde et socialdemokratisk folketingsmedlem, valgte Karsten Meyer Olesen at trække sit kandidatur.

Karsten Meyer Olesen blev i foråret 2016 valgt som Socialdemokratiets spidskandidat uden modkandidater.

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Karsten Meyer Olesen er ny folketingskandidat for S 27. marts 2012 på jv.dk hentet 8.november 2016