Kasper Roug

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kasper Roug
Personlige detaljer
Født 6. juni 1979 (44 år)
Nakskov, Danmark
Politisk parti Socialdemokratiet
Links
Biografi på folketinget.dk Redigér på Wikidata
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Kasper Roug (født 6. juni 1979 i Nakskov) er socialdemokratisk folketingskandidat og tidligere stedfortrædende folketingsmedlem.[1]

Baggrund[redigér | rediger kildetekst]

Kasper Roug er læreruddannet og cand.scient.soc. fra RUC. Han er søn af omsorgsassistent og smed Torben Roug og hjemmehjælper Inge-Lise Roug. Han blev student fra Nakskov Gymnasium i 1999 og aftjente sin værnepligt i Livgarden med efterfølgende udsendelse ved NATO’s fredsskabende mission, KFOR4, i Kosovo 2001. Han bor i Maribo med sin kæreste og deres to børn.


Uddannelse og arbejde[redigér | rediger kildetekst]

Kasper Roug er læreruddannet ved Vordingborg Statsseminarium 2005 og kandidat i samfundsvidenskab fra Roskilde Universitet i 2010. Han har undervist ved de gymnasiale uddannelser i 14 år samt været koordinator og uddannelsesleder.

Politisk karriere[redigér | rediger kildetekst]

Kasper Roug har været medlem af DSU siden 1997 og været kredsbestyrelsesmedlem i Brønshøjkredsen fra 2008-2012 for socialdemokraterne. Han har siden 2012 været Folketingskandidat for Lollandkredsen. Kasper arbejder for mindre centralisering og udflytning af statslige arbejdspladser til yderområderne og har derfor været talsperson for aktionsgruppen ”Bevar skattecenter Maribo”. Resultatet blev en bevarelse af skattecentret i byen. Kasper Roug har flere gange talt sit parti imod pga. manglende konstruktiv politik for yderområderne. Han opnåede ved valget i juni 2015 4.257 personlige stemmer og indtrådte i Folketinget i november samme år som stedfortræder for Astrid Krag, ligesom han i 2018 var stedfortræder for Rasmus Horn Langhoff. Han blev i 2017 indvalgt i Lollands byråd, hvor han er 2. viceborgmester og formand for Børne- og Skoleudvalget.[2]


Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Kasper RougFolketingets hjemmeside  Rediger på Wikidata. Hentet den 4. januar 2019.

2. https://www.lolland.dk/Politik/Byraad-og-udvalg/Byraadet.aspx

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.