Kategori:Hoax

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
For Wikipedia politik om at skabe hoax artikler, se Wikipedia:Lad være med at oprette hoaxes. For artikler, mistænkes for at være svindelnumre (dvs. sjov, falsk, eller joke artikler) i strid med denne politik, se Wikipedia:Hærværk.
For at undgå uenighed mellem redaktører, er religioner og religiøse figurer udelukket fra optagelse i denne kategori, selv om dette kan bestrides af nogle redaktører.
Anvendelsen af denne kategori til en artikel der implicerer adfærd fra levende personer skal Wikipedia:Biografier af levende personer overholdes


Hoaxes er et forsøg på at får folk til at tro på usandsynlige ting. I modsætning til et almindeligt bedrageri udføres en hoax normalt for et stort publikum og motivationen er ikke økonomisk vinding. En hoax udbredes ofte som en practical joke med et humoristisk grundlag.

Denne Kategori omfatter notabel beviste svindelnumre og hændelser bestemt til at være svindelnumre (Hoax) fra pålidelige kilder. En artikels optagelse på denne liste er ikke en bevidst nedgørelse af ægtheden af artiklen, men at for angive, at det er generelt betragtet, eller der er bevis, for at være blevet skabt som et svindelnummer (Hoax), eller være kendt for at være falsk (eller en vittighed) som er skabet.