Kategoridiskussion:Ansatte ved Københavns Universitet

From Wikipedia
Jump to navigation Jump to search

Uden overskrift[edit source]

Skal eksterne lektorer medtages i denne kategori? --KLN 5. okt 2009, 23:13 (CEST)

Det er et godt spørgsmål. Det afhænger jo af om man opfatter ansat som på lønningslisten eller som havende eget kontor. Jeg hælder nu nok mest til det sidste.--Brandsen 5. okt 2009, 23:16 (CEST)
Det gør jeg også; især da eksterne lektorer regnes for løstansatte, der kun kan ansættes for en 3-årig periode, som ikke kan fornyes.--KLN 5. okt 2009, 23:25 (CEST)

Kategorinavn: Jysk eller rigsdansk?[edit source]

Kan vi få ændret navnet til "Ansatte på Københavns Universitet"? --Madglad (diskussion) 21. nov 2018, 12:02 (CET)

Begge former er korrekte. Er der en bestemt grund til at det skal ændres? (f.eks. ensartethed). -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 21. nov 2018, 12:05 (CET)
Vi skal ikke skrive på dialekt, men på rigsdansk. Du skriver selv på din profil at du studerer Københavns Universitet. --Madglad (diskussion) 21. nov 2018, 15:48 (CET)
Ifl. Dansk Sprognævn kan "alle tre former som regel bruges, formodentlig for de fleste med en lille betydningsforskel"[1]. Ganske vist angives "på" som "rigssprog" mens "ved" primært anvendes på Fyn og i Jylland[2], men i og med at "ved" bruges "om højere stillinger og om studerende ... Fx er forsker ved Dansk Sprognævn eller studerende ved Aarhus Universitet" virker det umiddelbart passende her. Hvorfra kommer ideen om at vi skal skrive på rigsdansk og ikke blot dansk? Der er givetvis vendinger der vil være en person uden for Jylland eller Fyn fuldkommen ukendte, men det her er næppe et af dem. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 21. nov 2018, 16:03 (CET)
Det er jo et skråplan at komme ud på InsaneHacker 🕊️. Skal vi så også acceptere 'æ universitet' i stedet ('steden') for 'universitetet'? --Madglad (diskussion) 21. nov 2018, 16:10 (CET)
Det eksempel er jo talesprog der, så vidt jeg ved, ikke er anerkendt retsskrivning, så jeg kan ikke helt se hvad pointen skulle være. Der har så vidt jeg forstår været en udpræget tendens på da-wp til at følge retsskrivningsordbogens regler i diskussioner om stavning mv. (en tilgang jeg undertiden har været kritisk overfor), så når den foreskriver valgfrihed kan jeg ikke se noget problem så længe der er en ensartet anvendelse inden for en bestemt taksonomi, f.eks. "Ansatte på/ved institution". Jeg kunne godt se mig selv rette "i steden" til "i stedet", men steden er sådan set også korrekt[3], så jeg ville ikke bruge særligt meget krudt på at diskutere det. Summa summarum mener jeg ikke det er noget stort problem, og at vi er langt fra nogen sproglig glidebane. Hvis nogen andre virkeligt brænder for at ændre navnet så gør det endeligt, men jeg anerkender ikke den bagvedliggende tanke om at vi skal skrive rigsdansk.
Hvis kategorinavnene skal ændres er det nok mere hensigtsmæssigt at oprette en anmodning om botassistance. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 21. nov 2018, 16:37 (CET)