Kategoridiskussion:Atletikudøvere

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Atletik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Atletik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af atletik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Atlet eller atletikudøver?[redigér wikikode]

Atlet kan både forstås specifikt som atletikudøver og alment som sportsudøver. Derfor synes jeg ikke, at udtrykket "atlet" er præcist nok. Det ses også af de personer, som har fået kategorien. Eva Fjellerup er moderne femkæmper, Rasmus Henning er triatlet, Nils Middelbo er fodboldspiller osv. --TBA 14. dec 2007, 11:18 (CET)

Moderne femkamp og triatlon har da begge atletik-elementer, så de to af de tre er da gode nok.. --Palnatoke 14. dec 2007, 11:32 (CET)
Det kan man selvfølgelig godt sige, men sportsgrenene hører ikke under atletik, og hverken Fjellerup eller Henning ville vel betegne sig som "atleter" i betydningen atletikudøvere. Til gengæld fik jeg lige læst op på Middelboe og han var jo faktisk både fodboldspiller og atletikudøver, så han er god nok. Men min kommentar går mest på det dobbelttydige i udtrykket "atlet". Jeg har måske hørt for meget Gunnar NU som barn, men jeg opfatter f.eks. alle deltagere i OL som "atleter", og det bruges da også sådan i det daglige sprog, se f.eks. http://ekstrabladet.dk/sport/anden_sport/anden_sport/article366615.ece. --TBA 14. dec 2007, 12:19 (CET)
Det tydeligste navn på denne kategori (og dens underkategorier) vil nok være "atletikudøvere", så det vil jeg bede en bot-ejer om at rette det til. --Palnatoke 9. feb 2008, 12:06 (CET)
Nu er WeggeBot i gang med flytningen. --Palnatoke 9. feb 2008, 16:35 (CET)