Kategoridiskussion:Betitlet adel fra Frankrig

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Højadel[redigér wikikode]

En mere korrekt titel til kategorien ville være "Højadel fra Frankrig", da chevalier også er en titel. Kategorien dækker jo netop de 5 rangklasser i den franske højadel.--X (diskussion) 25. feb 2013, 02:13 (CET)

Jeg kan se "betitlet" også bruges om de andre landes højadel og på svensk wiki, men finder det stadig ukorrekt. Lavadel er ikke nødvendigvis ubetitlet.--X (diskussion) 25. feb 2013, 02:41 (CET)

Internationalt er skellet mellem betitlet og ubetitlet adel klarere end skellet mellem høj- og lavadel. Og i den sammenhæng er chevalier/knight/ridder den typiske betegnelse for ubetitlet adel. --Palnatoke (diskussion) 25. feb 2013, 07:47 (CET)
Det er jeg uenig i. I de romanske lande (som UK pga. normannernes erobring af England kan henregnes til i dennne sammenhæng) er højadelen klart afgrænset til de fem øverste rangklasser (baron, vicegreve, greve, markis og hertug). I Tyskland og Østeuropa er højadel også klart defineret. Ritter, chevalier etc. er adelstitler, der som regel er arvelige. Det er stort set kun de britiske knighthoods, der er personlige. Rent historiefagligt er højadel/lavadel en mere relevant skillelinje end betitlet/ubetitlet. Pt. er lavadelstitlen baronet inkluderet, hvis skellet betitlet/ubetitlet skal opretholdes, bør de øvr. arvelige lavadelstitler også oprettes som kategorier, så skellet er konsekvent. Men en klar skelnen højadel/lavadel ville være at foretrække.--X (diskussion) 26. feb 2013, 15:33 (CET)