Kategoridiskussion:Bogvæsen og boghåndværk

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Denne kategori er taget fra DK5 00-gruppen, som er den først og måske mest fornemme gruppe i systemet (som er skrevet af biblioteksfolk ;-)

Ikke desto mindre har jeg det synspunkt, at eksperticer skal respekteres, og inden for "bogvæsen" er det nok bibliotekerne, der er centrale. Selvom forfattere, forlag, trykkevirksomheder, boghandler også skal have noget med på vejen.

Man kunne også kalde den for: Bøger - og lave interwiki til en:Books etc.

Må jeg i parentes bemærke, at medens vi på dansk har udtrykket Bogvæsen (ty. Buchwesen), har det ofte generet mig at jeg ikke kender noget engelsk ord med samme betydning. -- Sebastjan 18. juli 2005 kl. 08:55 (CEST)
God iagttagelse - den havde jeg ikke tænkt på før. Måske noget med de sammensatte ord på de germanske sprog - og de små moduler på engelsk/fransk. Til brug for Wikipedia er det nok uhensigtsmæssig at anvende flere sammensatte ord, så jeg vil blive ved det enkle: Bøger - som samler det hele op.--hansjorn 18. jul 2005 kl. 17:28 (CEST)
Bøger er muligvis enkelt, men samtidig er det uklart: Hvor er det i forhold til artikler om enkelte bøger? Hvor er det i forhold til kategorien Litteratur? Hvor er det i forhold til artikler om trykkekunst? Nok kan man komme med en beskrivelse, men kategorinavnet skal også i sig selv give et svar. --Palnatoke 18. jul 2005 kl. 17:39 (CEST)
Jeg har tilladt mig at oprette en ny kategori:Bøger - og dér er der eksempler på underkategorier uden at jeg dog er gået i detaljer. Igen: Bøger er kort og kontant og man kan putte den kategori på mange ting - især i starten. Men .. det vil være godt at få lavet en mindre struktur især over underkategorier. I dit eksempel vil jeg foreslå: Bogtryk (for trykkekunst).--hansjorn 18. jul 2005 kl. 18:22 (CEST)

Bør beholdes[rediger kildetekst]

Denne kategori bør beholdes. --Palnatoke 18. jul 2005 kl. 20:45 (CEST)