Kategoridiskussion:Flamenco

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Spanien Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Spanien, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Spanienrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Kategori Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Kategori på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Alfabetisering af flamencomusikere er en vanskelig sag, fordi så mange af dem bruger kunstnernavne, der uanset længden ikke indeholder efternavne.

Paco de Lucia betyder Lucias Paco. Lucia er hans mor. Personligt foretrækker jeg at anbringe ham under P. Lignende forhold gør sig gældende med Camarón de la Isla, La Niña de los Peines og Niño Ricardo.

Men alfabetisering af navne er i bred almindelighed et vanskeligt problem, som der nok ikke findes nogen éntydigt "rigtig" løsning på. Praksis er forvirrende og selvmodsigende, ikke bare på Wikipedia, men alle mulige andre steder. F.eks. "burde" Mogens Pedersøn formodentlig stå under M; men der er tradition for at sætte ham under P.

--Troels Nybo 30. sep 2004 kl. 13:26 (CEST)