Kategoridiskussion:Fornavne

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Vedr. navne som f.eks. Michael og Michaela. Kunne de så ikke ligesågodt nævnes i den samme artikel istedeetfor at der er to? Artiklerne er noget korte i forvejen.--Lena Dyrdal Andersen 18. dec 2011, 21:09 (CET)

Det er der sikkert en tilfælde, hvor man kan - det er bare lidt tricky at kategorisere, hvis man samler drenge- og pigenavn i samme artikel, men man kan jo "snyde" og lade pigenavnet redirecte til drengenavnet og så sætte redirecten i en pigenavnskategori og artiklen i en drengenavnskategori. --Palnatoke 18. dec 2011, 21:33 (CET)
@Lena: Du kan naturligvis have ret i, at der vil stå mange af de samme ting i henh. drenge- og pigenavnsartiklen, specielt omkring navnets oprindelse. Men i mange tilfælde kan der komme endnu længere opremsninger (og for nogle navne er listerne meget lange allerede) over "kendte" folk med det pågældende navn. I dit eksempel står der ganske vist pt. ikke så meget i Michaela, og da navnet ikke er særlig udbredt, er det vel også begrænset, hvor mange eksempler man kan få nævnt, men artiklen kan helt sikkert udvides.
I min optik har en ordentlig navneartikel i hvert fald følgende oplysninger: Navnets oprindelse, måske med lidt etymologi, nære varianter (fx Michala i Michaela-artiklen) - dog uden at forfalde til varianter, der kun forekommer under en håndfuld tilfælde i nutiden, forekomst i DK (antal personer, her må gerne samles tallet for de nævnte varianter), evt. navnedag, liste med kendte personer, der bærer navnet (her bør man efter min mening være lidt varsom og ikke remse revl og krat op), anvendelsen i fiktion (bog-, sang-, filmtitler etc.) samt evt. et afsnit med andre betydninger (fx geografiske navne eller andet). Hvis man følger dette mønster, kan man for de fleste navne godt få en hæderlig størrelse.
Helt bortset fra det, så kan samleartikler måske give anledning til diskussioner om, hvilket navn der er vigtigst, og som skal stå først i artiklen. Kort sagt: Jeg ser ikke noget større behov for at slå drenge- og pigenavnsartikler sammen. Mvh. Arne (Amjaabc) 20. dec 2011, 00:23 (CET)