Kategoridiskussion:Gymnasiale uddannelser

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Er det bare mig, der synes, at det er lidt malplaceret at placere forskellige gymnasier i denne kategori? Jeg ville personligt foretrække, at vi oprettede en Kategori:Gymnasier til skolerne, så artikler i denne kategori skulle handle om de forskellige gymnasiale uddannelser og disses faglige indhold m.m.--Heelgrasper 30. jul 2005 kl. 06:07 (CEST)

Jeg er enig, så jeg har oprettet kategorien og flere andre, samt flyttet et antal gymnasier til den. Byrial 30. jul 2005 kl. 11:18 (CEST)
Oldtidskundskab hører vel næppe til her, måske skulle der være en Kategori:Gymnasiefag. Studentereksamen kan også diskuteres. --Martin 30. jul 2005 kl. 11:25 (CEST)
Jeg må indrømme, at jeg ikke helt forstår, hvorfor studentereksamen ikke skulle høre til her. Det er en gymnasial uddannelse, så hvad er problemet?--Heelgrasper 31. jul 2005 kl. 01:02 (CEST)
Jeg skelner her mellem uddannelsen og eksamenen. Det almene gymnasium er en uddannelse, der leder frem til en studentereksamen. På samme måde som universitetsuddannelsen leder frem til en kandidatgrad. Alternativt skulle kategorien hedde "Gymnasiale uddannelser og eksamener". --Martin 31. jul 2005 kl. 09:33 (CEST)
I så fald forstår jeg ikke, hvorfor du ikke også stiller dig tvivlende overfor Højere Handelseksamen, Højere Teknisk Eksamen og Højere forberedelseseksamen. Jeg kan vitterligt ikke se forskellen på indholdet af disse artikler. Hvad er det, du savner om det almene gymnasium i artiklen studenterksamen i forhold til de andre artikler?--Heelgrasper 31. jul 2005 kl. 09:38 (CEST)
Jamen dem har jeg sådan set bare overset. De passer heller ikke med kategoriens navn, efter samme argument som ovenfor. Men indrømmet, "uddannelse" og "eksamen" er ofte synonymt i almindelig sprogbrug, men formelt set er det altså ikke korrekt (og jeg er jo pedant :-) --Martin 31. jul 2005 kl. 09:47 (CEST)
Er det ikke bare at præcisere i den indledende tekst hvad kategorien indeholder? Navnet kan ikke altid i sig selv sige det hele. Byrial 31. jul 2005 kl. 10:05 (CEST)
Jo, det er nok den bedste løsning. Jeg gør et forsøg. Skal Oldtidskundskab blive (og dermed inkluderes i den indledende tekst), eller skal der oprettes en Kategori:Gymnasiefag? --Martin 31. jul 2005 kl. 11:38 (CEST)