Kategoridiskussion:Jernbanestrækninger i Danmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Kategori Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Kategori på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Kunne siden / kategorien ikke omdøbes til Danske jernbanestrækninger, det ville være en mere korrekt betegnelse for kategoriens indhold. --John 9. sep 2005 kl. 19:29 (CEST)

Hvorfor? Så vidt jeg kan se drejer artiklerne sig snarere om linjer end strækninger.--Heelgrasper 9. sep 2005 kl. 19:48 (CEST)
Nej, det er vist kun navnene, som gør det. Artikelindholdet er pt. kun oplysninger om strækninger. Men man kan selvfølgelig håbe, at det bliver artikler om linierne. --Sir48 (Thyge) 9. sep 2005 kl. 21:57 (CEST)
Den eneste linie der pt. er nævnt i kategorioversigten er "H" - resten er jernbanestrækninger --John 9. maj 2006 kl. 22:35 (CEST)
Jeg er lidt usikker på hvad forskellen mellem en jernbanestrækning og en jernbanelinje er, men indholdet i kategorien er både den fysiske skinnestrækning (f.eks. Vestbanen) og togruter (f.eks. ICLyn Kastrup - Esbjerg eller f.eks. H+ (S-tog), der bl.a. kører på de skinner, der i min barndom hed Frederikssundsbanen (Hov, artiklen om denne spændende banestrækning mangler!). Er der nogle forslag til en ny måde at kategorisere på?--Lcl 12. jan 2008, 11:46 (CET)
Jeg er kommet frem til at jernbanelinjer og jernbanestrækninger stort se dækker det samme, nemlig fysiske skinneveje. mens f.eks. H+ (S-tog) og ICLyn Kastrup - Esbjerg er togforbindelser.--Lcl 12. jan 2008, 11:55 (CET)

Det er altså ikke helt sådan, undertegnede med støtte i tysk Wikipedia definerede tingene i Linje (trafik). Her er (jernbane)strækninger dem, der køres på. Disse kan trafikeres af linjer, der kører fast mellem bestemte punkter, og som skelnes fra hverandre med navn, nummer eller bogstav og ofte indgår i et linienet. Efter den definition er H+ en linie, der trafikerer jernbanestrækningen Frederikssundsbanen, der også trafikeres af linie C. Togforbindelser kan derimod være både anonyme ting som ICLyn København - Frederikshavn (det andet eksempel findes ikke i virkeligheden) eller navngivne fjerntog som salige Limfjorden eller Orientekspressen. --Dannebrog Spy 15. jan 2008, 22:55 (CET)

Når EU f.eks. taler om en tosporet jernbanelinje, så er der vel tale om de fysiske spor[1], jeg kan finde masser af eksempler på at banelinjer er fysiske spor, Måske noget Sprognævnet kunne afklare?--Lcl 15. jan 2008, 23:08 (CET)
Glemte at skrive, at jeg er enig i at linjetrafik dækkes at din definition, men det er efter min mening ikke det samme som en jernbanelinje.--Lcl 15. jan 2008, 23:12 (CET)
Jeg medgiver, at det er noget sprogligt rodet, da jernbanelinie, jernbanestrækning og jernbane ofte bruges synonymt. Men uanset hvad man kalder det, må det bare ikke forveksles med linier i trafikal forstand. Som så igen ikke må forveksles med massebetegnelser som InterCity.
Nen okay, det var ihvertfald under alle omstændigheder tiltrængt at få hevet S-togslinierne ud af nærværende kategori, del vel nu må siges at være reserveret artikler om bestemte jernbanestrækninger. --Dannebrog Spy 15. jan 2008, 23:22 (CET)

Har blot rettet linket "Frederikssundsbanen" ovenfor til "Frederikssundbanen", da banen er omtalt uden det ekstra s.--MGA73 28. jul 2008, 22:15 (CEST)