Kategoridiskussion:Katolikker fra Danmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Kriterier?[redigér wikikode]

Hvilke katolikker skal i denne kategori? Giver det mening at inkludere hele befolkningen fra Harald Blåtand til Reformationen, eller skal vi have mere kræsne kriterier? --Palnatoke (diskussion) 16. jul 2013, 23:07 (CEST)

Jeg syntes at den skulle indehold folk som Absalon og andre, der er direkte forbundet med kirken eller som menes at have tilbragt det meste deres liv og virke for katolicismen? Men hvordan vil du styre kategoriseringen? En anden måde var at lave en underkategori med "betydningsfulde" something or other. TherasTaneel (diskussion) 17. jul 2013, 02:33 (CEST)
Det er tricky, og mit bedste svar er nok egentlig at lade være med at kategorisere, men i stedet lade religiøst tilhørsforhold være en egenskab i Wikidata. Tilsvarende med en række andre egenskaber. Kast et blik i bunden af artiklen om Erik Ninn-Hansen - adskillige af den artikels kategorier afspejler ting, som nok ville passe bedre som Wikidata-egenskaber.
Når det er sagt, så er jeg ikke sikker på om vi er klar til en sådan ændring. Dels skal Wikidata kunne rumme oplysningerne (der tror jeg vi er tæt på at være), dels skal vi kunne hente oplysningerne ud på en måde, der er bedre end vi har i dag (jeg tror, vi mangler en del), og endelig skal vi som community være klar til det (og dér har vi vist et stykke at gå endnu). --Palnatoke (diskussion) 17. jul 2013, 07:47 (CEST)
Holy sh3t @ Erik Ninn-Hansens kategorier :P Yep, bedre interface og muligheder. Hmm, så et sted et eksempel med Paris og dens befolkningstal, tror du de laver det også? TherasTaneel (diskussion) 17. jul 2013, 07:55 (CEST)
De er godt på vej - New York City har en stribe udsagn (land, billede af flag, GND-type, opkaldt efter, kontinent, lovgivende forsamling, beskrivelse af flag, Commons-kategori, Openstreetmap Relation ID, er en/et, segl, tilhører det administrative område, våbenskjold, leder af forvaltning, geografiske koordinater) - som det ses, er der lidt slør i navngivningen, men det er rigtigt mange data, som det giver mening at have i Wikidata og bare trække ud til de forskellige Wikipediaer. --Palnatoke (diskussion) 17. jul 2013, 08:25 (CEST)