Kategoridiskussion:Kristne efter nationalitet

  Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
  • Kategorien er for bred - 1. Der er utrolig mange kristne, 2) På eng:WIKI er der ligene kategorier, men de omhandler konfessioner. Det kunne man evt. overvej i sted for?Orwell123 9. nov 2011, 20:02 (CET)
  1:Der også utrolgi mange jøder men vi har også kategorien Jøder efter sted som vel også har nogenlunde samme funktion? 2:Kan ikke se hvofor de skulle erstatte den her kategori. På engelsk wiki er kategorier efter konfession også i en underkategori til den her, så jeg forstår ikke hvad du mener, med at de også bruger kategorier efter konfessioner istedet for den her kategori. Vil du uddybe det? Mvh. Trade 9. nov 2011, 20:26 (CET)
  • Det vil jeg gerne. Det har typisk en værdi i forhold til om de er jøder f.eks i forhold til amerikanske politikere osv. men ikke til f.eks. jødiske fodboldspillere fra Israel. Når det er sagt er der omkring 15 mio. Jøder i verden, hvor der er et godt stykke over en milliard kristne.

  Jeg mener ikke at man lister personer op som kristne på engelsk wiki, men f.eks. som lutheraner, katolik osv. og kun hvis dette giver mening primært i amerikansk politik eller religiøse leder osv. At liste personer som du har gjort kræver en helt anden diskussion i forhold til hvad det vil sige, at være kristen? Er du kristen fordi du er døbt? Medlem af en kirke eller konfession? osv. Ellers kan omkring 85-95 af alle personer født efter år 1900 listes i denne gruppe fra Danmark og op til 100% før 1900 tallet, hvis man bruger dåbskriteriet og det mener jeg ikke er holdbart.Orwell123 11. nov 2011, 00:59 (CET)

  Start en diskussion om Kategori:Kristne efter nationalitet

  Start en diskussion