Kategoridiskussion:Oprindelige amerikanere

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Denne kategori hører vel ikke bare under USA's historie, men hele Amerikas historie. Og vel ikke bare historie, men også kultur og folkeslag. Bemærk at de fleste artikler som vedrører indianere er kategoriseret i Kategori:Præcolumbianske kulturer. Byrial 10. jul 2005 kl. 10:24 (CEST)

Det kan man nok diskutere, jeg har taget udgangspunkt i DK5's opdeling samt den engelske wikipedia og fundet en fin sammenhæng. Man skal jo også tage hensyn til antallet af artikler,der passer ind i kategorien - og der var en del stykker, som ikke burde stå direkte under USA's historie. Det samme gælder forøvrigt for artikler om borgerkrigen, men den kan vi jo løse en anden gang.--hansjorn 10. jul 2005 kl. 10:39 (CEST)
Du har lavet interwiki til en engelsk kategori for indianeres historie i USA. Det er meget mere afgrænset end hvad kategoriens navn lægger op til.
For at få styr kategorien som i øjeblikket indeholder artikler af vidt forskellig karakter, foreslår jeg følgende underkategorier:
Overkategori kunne være Kategori:Samfund.
Byrial 10. jul 2005 kl. 11:05 (CEST)
Det lyder som et fornuftigt forslag, idet jeg i så fald vil koncentrere mig om en undergruppe til oprindelige amerikaneres historie, nemlig hvor overgruppen er USA's historie sv.t. flg. opdeling:
90 Historie i alm.
 98 Andre verdensdeles historie
  98.5 Amerikas historie
   98.63 USAs historie
    98.638 Indianernes historie i USA

Skal den så i givet fald hedde: Oprindelige amerikaneres historie i USA (idet jeg forsøger at undgå "indianer"-begrebet fra DK5) ? Det burde dog kunne gøres enklere, hvis man anvender koordination, f.eks. ved at kombinere: Oprindelige amerikanere med historie med USA. --hansjorn 10. jul 2005 kl. 20:03 (CEST)