Kategoridiskussion:Personer fra Nordirland

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hm, hvis nordirere ikke er briter, skulle du vel rette Kategori:Briter til Kategori:Irere - og ikke rette Kategori:Europæere :)

Derudover siger den engelske kategori at nordirere er inkludere i betegnelsen British People - det var mit udgangspunkt. Jeg mener nu også at kategorien Briter betegner Folk fra Det Forenede Kongerige af Storbritanien og Nordirland mere end Folk fra Storbritanien. Ellers skal det tydeliggøres, at vi med britisk og brite taler om UK-relaterede emner.

Måske både betegnelserne britisk og amerikansk burde indføres i WP:N efter passende diskussioner herom. :)

--Morten Barklund 4. nov 2005 kl. 14:50 (CET)

Kategori:Briter siger Denne kategori indeholder briter. - og ordet "brite" er et link til artiklen Storbritannien, der handler om den ø, hvor England, Skotland og Wales ligger. Hvad Kategori:Europæereangår, er den overflødig, da den alligevel er over-kategori til både Kategori:Briter og Kategori:Irere - men det var den principielle side af det. I virkelighedens verden er ganske mange nordirere at betragte som briter, så derfor lod jeg den kategori blive på. --Palnatoke 4. nov 2005 kl. 14:57 (CET)
Hm, førnævnte tekst havde jeg selv tilføjet - og ville have haft til at betyde [...] briter, som i betydningen personer fra Det Forenede Kongerige, så det skal tilsvarende rettes. Jeg mener at både britisk og brite henviser til Det Forenede Kongerige og ikke til Storbritannien. Jeg mener det bør være en politisk inddeling af folk mere end en geografisk. Men lad os endelig ikke slås om det – jeg går bare efter de generelle diskussioner :P --Morten Barklund 4. nov 2005 kl. 15:05 (CET)