Kategoridiskussion:Vindere af Aschehougprisen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Kategorien bør overvejes genintroduceret.--X (diskussion) 10. mar 2013, 17:13 (CET)

Det, var den form (modtagere) alle andre lignende kategorier brugte så tænkte det var det rigtige. --Trade (diskussion) 10. mar 2013, 17:28 (CET)
Ja, fair nok. Jeg kan se, at det er det traditionelle, så det er vel det, de fleste herinde foretrækker. Bare slet den. Så er det kun nobelprismodtager i stedet for nobelpristager, man evt. kunne kigge på. Her mener jeg nobelpristager er standard.

Det er jo basalt set et spm. om perspektiv. Individ (der ved egen indsats vinder) vs. institution (der giver til en af dem udvalgt modtager). Modtager irriterer min sprogfornemmelse, men det er der jo ikke noget at gøre ved.--X (diskussion) 11. mar 2013, 00:29 (CET)

{{hurtigslet}} Genindsat--X (diskussion) 11. mar 2013, 00:31 (CET)

Priser er jo noget man vinder pga. en indsats. Prisvinder er et godt dansk udtryk, der fungerer bedre end ddet lidt flade prismodtager.--X (diskussion) 10. mar 2013, 17:11 (CET)

Ordbøgerne giver udtryk for en anden opfattelse:
  • 'prisvinder': vinder af en pris, fx i en konkurrence (DDO), vinder af en udsat pris i en konkurrence (ODS)
  • 'prismodtager': person (el. institution) som modtager en hæderspris (DDO)
Man kan naturligvis mene at denne skelnen er forældet, men også i KorpusDK ser den nu ud til at gælde. --Palnatoke (diskussion) 10. mar 2013, 18:35 (CET)
I mine øjne vinder man medaljer og pokaler, og modtager elller hædres med priser.
Især indenfor film- og musikbranchen forsøger man at få det til at fremstå som en konkurrence der forløber live, mens vi ser på (på trods af at valget allerede har fundet sted). I disse tilfælde, med mere eller mindre stort anlagte shows som; Oscar, Robert, MTV-MA og lignende, benyttes udtrykket vinder typisk i den almindelige mediedækning. Og i det lys er det ok med mig at kalde det vinder. I alle andre tilfælde, mener jeg det vil være mere korrekt at kalde det modtager eller alternativt hædret med. Hvis vi skal finde en objektiv skæringslinie, så kan det f.eks. være om der følger en check med ved udnævnelsen. Gør der det så er man modtager ellers er man vinder. --Hofkas (diskussion) 12. mar 2013, 01:32 (CET)--Hofkas (diskussion) 12. mar 2013, 01:38 (CET)

Der er blevet rykket så meget rundt på, hvad der er svar til hvad i denne diskussion, at det virker forvirrende. Derfor: Jeg havde jo allerede i mit svar til Palnatoke, der begynder med "fair nok" accepteret hans argumentation vedr. generel praksis i DK, derfor forstår jeg ikke baggrunden for, at det her er blevet gjort til en flyttediskussion. Jeg vil gerne understrege, at det ikke er gjort på mit initiativ og opfordre til, at den afsluttes - med mindre nogle reelt står fast på betegnelsen vindere i denne sammenhæng.--X (diskussion) 14. mar 2013, 18:05 (CET)