Katharinaparken

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
UNESCO Verdensarvsområde
Den gamle bydel i Sankt Petersborg og relaterede monumenter
Catherine park in Tsarskoe Selo 02.jpg
Katharinaparken i Pusjkin
Land Rusland Rusland
Type Kultur
Sted Sankt Petersborg
Kriterium i, ii, iv og vi
Reference 540
Region Europa
Indskrevet 1990
Oversigtskort

Katharinaparken (russisk: Екатерининский парк) er en park i byen Tsarskoje Selo (dansk: ~ zarens landsby) (Pusjkin), 25 km sydøst for Sankt Petersburg i Rusland ved Katharinapaladset. Den er en intergreret del af den kongelige residens i Tsarskoje Selo. Parken, der tager navn efter Katharinapaladset, består af to dele, henholdsvis den gamle have og den engelske have.

Den almindelige have[redigér | rediger kildetekst]

Det tyrkiske bad og Chesme-søjlen.

Den almindelige have blev anlagt i 1720 af hollandske anlægsgartnere, på tre terrasser foran paladset. Samtidig blev der anlagt en på den nederste terrasse og småsøer blev anlagt fra floden Vangazi – henholdsvis den Øvre sø og Møllesøen, der senere blev en del af en kaskade af lavere damme.

De vigtigste bygninger i denne have er de Øvre Bade, Nedre Bade, Grotten, Bederummet, Morejskaja-obelisken samt Orjol-triumfbuen til minde om kampen mod pesten i byen i 1771.

Den engelske have[redigér | rediger kildetekst]

Blandt de vigtigste elementer i den engelske have er det Hollandske Admiralitet, Chesme-søjlen, Marmorbroen, det tyrkiske bad, Pyramiden, det Røde Vandfald, den Gotiske Port, Ruintårnet, Orlovksy-porten, Granitterrassen, "Pige med en kande"-springvandet, Koncerthallen, Kagul-obelisken og den private have.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]