Katherine Diez

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken.  

Katherine Diez (født 1989) er en dansk influencer, litteraturanmelder og kulturdebattør.

Med en baggrund i nordisk sprog og litteratur på Aarhus Universitet og en bachelor i dansk fra Københavns Universitet i 2018 blev Katherine Diez i 2018 litteraturanmelder ved Berlingske.

Katherine Diez vakte opmærksomhed, da hun i begyndelsen af 2018 ragede uklar med forfatter Morten Sabroe over sin anmeldelse af hans bog 32 centimeter.[1] Derudover er hun kendt fra det sociale medie Instagram hvor hun udstiller sig selv, oftes lettere afklædt, som både smuk og klog. [2] I den forbindelse er Diez blevet genstand for en del satiriske indslag i Den Korte Radioavis.[3]

I 2019 skrev hun en klumme i avisen Berlingske, hvor hun beklagede sig over, at det var vanskeligt at finde en passende intellektuel og belæst kæreste i storbyen.[4] Klummen blev rammen om en ophedet debat på internettet, og i flere medier.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Frederik Alexander Vording (12. februar 2018), Kendt forfatter langer ud efter kvindelig anmelder uden tøj, TV 2 Lorry, hentet 11. marts 2019. 
  2. ^ Cille Lewinsky (28. november 2018), Katherine Diez: Især kvinder har det svært med, at jeg både er smuk og klog, ALT.dk, hentet 11. marts 2019. 
  3. ^ "I dag er den første dag i resten af livet", Den Korte Radioavis, Radio24syv, 4. februar 2019, hentet 11. marts 2019. 
  4. ^ klumme

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]